Elvehetik a jogsimat ha 8 napon tul gyogyulo serulest okoztam?
A helzszinen nem vettek el a jogsit egyebkent. A serules valoszinuleg nem 8 napon tul gyogyulo... de meg lehet az.
A helyszinelok azt mondtak hogy szabalyosan kozlekedtem, de meg ki lesz vizsgalva.
Csak azert kerdem, hogy mi lesz a legrosszabb esetben.
Hát ha valami olyan szabálytalanságot állapítanak meg, akkor elvehetik a jogsit utólag is, de erre nemigen van esély.
Általában amit a helyszínelő megállapított, amilyen szellemben felvette az adatokat, az határozza meg egy egyszerű baleset megítélését.
Amikor nekem nem adták meg az elsőbbséget, utólag előkerült egy "tanú", aki "látta", hogy túl gyorsan mentem, ezért a másik fél fellebbezett az ellen, hogy ő lett volna a vétkes fél. Mikor behívtak a rendőrségre, akkor a vallomásomat felvevő rendőr kijavított, ha olyat találtam mondani, ami egy kicsit is a másik fél javára szólt volna.
Ahogy Rózsa Sándor kifejezte magát: „Mögmondtam, hát mögmondtam!" Ha egy rendőr megmondott valamit, a többi nem fogja különösebb ok nélkül megcáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!