A villamosnak vagy az autóknak van itt elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Itt villamos sínek kanyarodnak rá zárt pályáról egy főút vonalra, kinek van elsőbbsége? Hátrébb van a főút tábla és emiatt szerintem az autóknak, valaki el tudná magyarázni, hogyan is van ez? :) Egy maps képet linkelek ide:
2020. szept. 19. 21:48
11/15 anonim válasza:
Többen zárt pályát emlegettek itt, de ez nem zàrt villamospálya. És egyébként is tábla szabályoz.
12/15 anonim válasza:
Hát akkor mi a zárt pálya? Ha rácsok veszik körül, az ajtaján meg ott lóg a Tuto lakat?
13/15 anonim válasza:
nekem van elsőbsègem, neki tábla van. de illik szètnèzni...
14/15 anonim válasza:
A "zárt pályát" nem definiálják sehol. Az sztem végállomás vagy kocsiszín lehet.
15/15 anonim válasza:
"d) Nyílt villamospálya: olyan villamospálya, amelynek sínei az útburkolatba vannak beépítve, és amelyen a vonatkozó szabályok megtartásával más járművek is közlekedhetnek.
e) Zárt villamospálya: olyan villamospálya, amely:
nincs burkolattal ellátva,
vagy az úttest más részeitől szegéllyel van elválasztva"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!