Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hol állsz meg, ha stoptáblát...

Hol állsz meg, ha stoptáblát látsz?

Figyelt kérdés
Mit gondolsz a tábláról, és az erre vonatkozó szabályokról?

2020. szept. 5. 08:22
A kérdező szavazást indított:
A tábla vagy a felfestés előtt, elvileg ez a szabályos
Ahonnan belátom a kereszteződést VAGY nem állok meg, csak ha jönnek (egyébként lassítok és óvatosan közelítem meg)
Nem foglalkozok vele, nem érdekel, nem veszem észre, majd lesz valami stb...
37 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Ha normális helyen van a felfestés, akkor ott, ha nem akkor, ilyen negyed méterrel előtte/mögötte, ahonnan jól be lehet látni az egész kereszteződést.
2020. szept. 5. 08:41
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

A szabály szerint a vonalnál kell, ha az nincs, akkor a kereszteződés előtt. Az, hogy a tábla vonalában kell megállni, már csak a vasúti átjáróra igaz. (Bár már elég ritka a stop táblás átjáró)

Ha rendőr van mögöttem, akkor eszerint járok el.

Egyébként meg nem állok meg, ha jól belátható és nem jön senki.

2020. szept. 5. 08:42
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Először megállok szabályosan. Ha onnan nem látom be a kereszteződést, akkor óvatosan megyek előrébb. Én nem járok olyan helyen, ahol a STOP indokolatlanul lenne kinn, így nem opció, hogy ne álljak meg.
2020. szept. 5. 08:42
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Én is a 3-as szerint cselekszem. Amerre dolgozni járok, viszont van olyan hely, ahol indokolatlan a stoptábla, és egyes autósokat össze is zavar. Ez egy körforgalomnál van. Egyik tengelyén a szokásos macisajt, másikon stop. Ezt nem indokolja a beláthatóság. És ha már ilyent kitesznek ide, pont a nagyobb forgalmú irányt állítja meg, valós ok nélkül.

És ami a fő gondot okozza: naponta szembesülök azzal, hogy a jobbról érkező (macisajt felé) azt hiszi, neki is elsőbbséget kell adni annak, aki a stop tábla irányából érkezik.

Az szerintem még az alapvetően szabálykövetőknél is lazaságra (?) adhat okot, ha nem érzékelhető a tiltás vagy korlátozás oka.

2020. szept. 5. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
4-es, gyakran egy-két elsőbbségadás elmulasztàsából eredő baleset az oka a Stop-tábla kihelyezésének, ezt pedig nyilván nem fogod szemmel látható okként érzékelni. Úgy gondolom, az a pár másodperc, amivel több időt töltesz a kereszteződésben, igazából hasznosan töltött idő, mert annyival is több lehetőséget hagysz magadnak a forgalmi helyzet pontos felmérésére. És ha tartasz tőle, hogy beléd durrantanak, érdemes eleve lassabban közelíteni a tábla felé , így ha centizik is a mögötted jövő, mégiscsak jobbak az esélyei a megállàsra.
2020. szept. 5. 09:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, én mindig megállok, ha kell kétszer is. Jő, nem nekem céloztad kifejezetten. Én is szoktam így fogalmazni, aztán a másik felkapja a vizet. A minap láttam egy videót, húsz kocsit vettek fel stoptáblánál. Szép, napos, tiszta idő, egyenes, jól belátható út.

A tábla a kereszteződéstől olyan 2-3 méterre lehetett, jó állapotú stopvonallal. Talán 3-4 vezető állt meg ott. Néhányan csak a kereszteződésnél, de legalább tízen még csak nem is lassítottak.

1-2 kemény fékcsikorgás is volt.

2020. szept. 5. 09:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendesen be tudom látni a kereszteződést akkor a vonalnál/táblánál, ha pedig nem akkor ott ahonnan már látok is valamit. Persze ha rendőrt vagy kamerát látok akkor inkább egy pillanatra megállok a táblánál és utána gurulok előrébb.
2020. szept. 5. 09:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A vonalnál, ha az nincs, akkor ott ahonnan belátom a kereszteződést.
2020. szept. 5. 11:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Vonalnál ha van. Ha nincs a kereszteződés vonalába mert az a szabályos. Igen, az a szabályos most tanulok buszozni és azt mondta az oktató.
2020. szept. 5. 13:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyire belátható a kereszteződés. Ha teljesen beláthatom akkor óvatosan megközelítem és ha nem szükséges nem állok meg, de a legtöbbnél megállok mióta egyszer megbüntettek miatta.
2020. szept. 5. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!