Hamarosan egyetemre fogok járni, mennyire biztonságos Pesten egyedül este?
Vidéki lány vagyok, még a gimit sem Pesten végeztem el, ezért nem vagyok hozzászokva a fővárosi utazgatáshoz. Úgy alakult, hogy az egyik órám elég későn ér véget, így este kell hazaindulnom. Mire kell figyelnem, hogy ne történjen semmi baj? Nagyon veszélyes lehet így mászkálni egyedül? Nagyon izgulok, bocsánat a butus kérdésért. Vannak tapasztalataitok?
19/L
Több százezer ember utazik naponta Budapesten mégsincsenek tömeges rablások, erőszakolások, gyilkosságok. Szóval nagyon kicsi az esélye, persze az óvatosság nem árt: Figyelj az értékeidre, ne mászkálj elhagyatott helyen egyedül, a gyanús/drogos/részeg embereket kerüld.
Az Astoria környéke elég forgalmas és szét van kamerázva, így nem valószínű, hogy pont ott megtámadnának.
Paprikasprés és késelős barátaink nem ok nélkül lettek lepontozva.
Budapesten pontosan ugyanazok a szabályok, mint vidéken.
1. Kerüld a kivilágítatlan, elhagyatott helyeket
2. Aki gyanúsnak tűnik, az gyanús is. Térj ki, van másik járda, utca is, ahol mehetsz.
3. Nem kell értékeket latható helyen tartani, mutatni.
4. Ne kerülj kiszolgáltatott helyzetbe. A részeg vagy alvó ember jó célpont.
5. Mindig legyen egy bizalmasod, aki tudja nagyjából, merre jársz.
Ezek a világ minden pontján ervényes szabályok, persze van ahol ez kevés. De Budapest egy biztonsagos város, az erőszakos bűncselekmények abszolút nem jellemzőek az utcán, inkább a zsebtolvajlás, kifosztás a reális veszély.
Amúgy azt ajánlom:
-Menjél koleszba vagy albérletbe
-vegyél gázpisztolyt vagy gázsprayt
-kerüld a fura viselkedésű és fura öltözködésű embereket,és ha olyat láttol egyből a másik utcába menjél
-Főleg maradj távol a emberektől,mert vannak olyan emberek akik rosszat csinálnak.
-járjál csapatban.(3-2 emberrel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!