Melyik a biztonságosabb, a hajó, vagy a repülő?
Milyen kritériumok alapján? Nincs objektív válasz.
Véleményem szerint a hajó (miért? A hajó közege a víz, ha hajótörtést szenvedsz, még akkor is van némi esélyed kiúszni a partra, ha van a közelben.) De ez egy szubjektív meglátás.
Akkor is. Gondolj bele, lekopogom, de ha a repülővel van valami, ha kis ugranál, nem tudsz a levegőben fennmaradni!
Statisztikákat sem érdemes szerintem összehasonlítani, mert más jellegű a kettő. A hajókázást általában nem is távolsági utazásra veszik igénybe, leszámítva mondjuk a luxushajókat. Te milyen hosszabb útra gondoltál, azt szabad kérdezni?
A repülő.
Pont azért, mert veszélyes üzem, sokkal alaposabban ellenőrzik, illetve sokkal komolyabban szabályozzák a műszaki ellenérzések rendszerességét és milyenségét.
A legkisebb magánrepülőnek is nagyon komoly műszaki feltételeknek kell megfelelni, nem beszélve a nagy utasszállítókról, amivel a kérdező valószínűleg repülne.
Ha viszont megnézed, hogy milyen bárkák úszkálnak utasokkal akárhol... Hát, láttam már olyat, amire nem szálltam fel.
Azért halnak meg többen autóbalesetben, mint repülőbalesetben, mert sokkal több autó közlekedik, mint repülő.
Ha megnéznénk ugyanannyi autót és ugyanannyi repülőt, szerintem a repülőkön több baj történne.
Ráadásul egy autó- vagy hajóbalesetnél van valamennyi esélyed a menekülésre, repülőnél pedig szinte semennyi.
Szerintem biztonságosabb a hajó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!