Cél: Eljutni Nápolyba szeptember elején Cél 2: Kevés a pénz, olcsón szeretném megúszni Ötleteket szeretnék, érveket és ellenérveket Repülő: Gyors viszont drága Vonat: Lassú viszont nem olcsó Busz:? Stoppolás: Biztonságos?
Ha nincs rá pénz,miért erőltetni ennyire?
Sporolj még egy kicsit sztem.
Hát vonat semmiképen. Az lenne a legdrágább. Olaszországban különösen ezek az országot átszelő szuperexpresszek brutálisan drágák. A személyvonatok nem annyira, de akkor meg napokig tartana az utazás. És odáig is drága eljutni. A busz is beteg dolog, közvetlen járat már nincs, és nem hiszem, hogy átszállogatásokkal ez megérné.
A Wizzair repül Nápolyba, az a legkézenfekvőbb megoldás. Én már nem mostanában repültem, úgy hogy a pillanatnyi árakról nem nyilatkoznék. Korábban ki lehetett fogni akár 15-20 ezerért is oda-vissza jegyet csomaggal, de azt hiszem, azóta már drágultak. Minden esetre azt láthatod a foglaláskor, hogy nagy különbségek vannak pár napon belül is, ezért ha rugalmas tudsz lenni az időponttal, sokat lehet spórolni. És még egy adalék a Wizzairhez, amit én is tapasztaltam, de a rádióban is elmondták. A legtöbb ember azt csinálja, hogy kinéz valamit, de nem foglalja le egyből, mert gondolkodik, megbeszéli a családdal stb. Aztán aznap vagy másnap úgy döntenek, hogy OK, megyünk, és le akarják foglalni, akkor már több ezer Ft-tal többe kerül, mert tudják, hogy akkor már így is, úgy is elmegy az utas. Rögzítik az ip címet, és ha ugyanarról a gépről újra bejelentkezel belépés nélkül is, már magasabb árat dobnak ki. Viszont egy másik gépről még alacsonyabb árat mutatnak. Ezért érdemes lehet egyből foglalni, az első tájékozódáskor, ha megoldható. A Wizzairnél a viszonylag olcsó jegyhez rengeteg kötöttség tartozik, amiket vis szigorral behajtanak, erre fokozottan figyelni kell, mert könnyen előfordulhat, hogy egy pár cm-rel kilógó táskáért, vagy az online beszállókártya-nyomtatás elmulasztásáért 20 ezer körüli összeget a nyakadba vágnak. Ha rossz neved adsz meg, ha időpontot akarsz változtatni, akkor szívóznak, fizettetnek.
A stoppolásban különösebb biztonsági kockázatot nem látok, illetve nem nagyobbat mint itthon, csak hát az is ilyen távolságra már őrült hosszú idő, mert ugye autópályák mentén nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!