Elütöttem egy biciklis aki a piroson hajtott át (nekem zöld volt), részeg volt, ráadásul a zebrán biciklizett ami szintén tilos, miért vizsgálják mégis az én felelősségemet is?
nyugi...aki nem volt ott a baleset pillanatában, az könnyen beszél. A vizsgáló alapos munkát akar végezni, megaztán nem tudhatja, hogy kinek milyen ügyvédje lesz..
Ha mindent megtettél, akkor maradj nyugodt, akárhányszor kérdezik a helyzetet..az a lényeg, hogy legyen jkv a kerékpáros ittasságáról, és hogy a zebrán kerékpárral akart átrobogni úgy, hogy neked zöld volt a lámpa. A vizsgáló csak kóstolgat...ez a dolga.
Ne hagyd magad.
A rendőr nem volt ott, és ha se varázsgömbje nincs, se kamera nem vette az esetet, akkor csak úgy tudhat meg bármit is a történtekről, hogy kérdezget. Többször is ugyanazt, hátha egyszer elszólod magad, hogy már messziről láttad a biciklist, de direkt jól rá is gyorsítottál, hogy minél nagyobbat pattanjon a kocsin. Ez az idegesítő kérdezgetés a nyomozói munka lényege, nem pedig a tévésorozatokban látott technikai dolgok.
Szóval, ha mindig mindenben ugyanazt mondod, akkor nem lehet baj.
#13 Bemásolod nekünk a kresz azon vonatkozó részeit ahol kiemelik hogy a járművezetőknek a GYALOGÁTKELŐNÉL számítaniuk kell áthajtókra?
A kényelmes biciklis tempó az 15km/h vagy 4.2 m/s. Ez egy átlagos ember erőltetett futó tempója. Zebrát óvatosan megközelítve, annak 3 méteres körzetét folyamatosan pásztázva 1—1 másodpercet hagyva oldalanként azt jelenti hogy amíg a másik oldalt nézed a biciklis már a sávod közepén jár mire észleled.
Az előtte való látás itt irreleváns. Azt vizsgálják hogy észlelhette-e időben a szabálytalan átkelési szándékot és volt-e módja arra hogy megakadályozza a személyi sérülést.
#15 Te tulajdonképpen egyetértesz velem. Senkit sem üthet el sehol, még ha az szabálytalanul közlekedik is HA tudta észlelni ÉS eltudja elkerülni a balesetet. Ebből a szempontból a gyalogátkelőhely irreleváns. Ha egy gyalogos gyalogol az autópályán sem ütheted el ha te szabályosan közlekedsz. Törekedned kell a baleset megelőzésére/elkerülésére.
Had tekerjem még egy kicsit a szituációt. Zebrát közelítesz meg autóval, 40km/hra lassítasz, folyamatosan pásztázol de a gyalogosok az úttal párhuzamosan közlekednek. Kivágódik a gyalogosok sodrából egy robogós 45-el és a zebrán próbál "átkelni". A motorháztetőn köt ki.
Nem volt időd észlelni, nem volt időd megállni se elkerülni. Ahogy itt sem.
De igen, zebrán egész egyszerűen tilos tekerni, csak a sok életveszélyes biciklis majom tojik rá (remélem nem vagy köztük).
Tessék, itt egy videó, amin sorra büntetik őket Kaposváron, mert egy hónap alatt több mint 20 súlyos balesetet hoztak össze a biciklisek, ezért razziát tartottak: https://www.youtube.com/watch?v=4Ch6PXV3fA4
Fogodjunk hogy te is egy ilyen gy... Kér biciklis vagy.... Engem oldalba kapott az idiótája. Elkezdte monda hogy piroson mentem át.... Volt kamerám el is fogadták....
Egyszer egy kislány szaladt ki az parkoló autók között. Nem lett baj mert észrevettem. Az anyát viszont lek... Tam hogy tanítsa meg a gyereknek az út az autosoké a járda a gyalogosoké....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!