Elütöttem egy biciklis aki a piroson hajtott át (nekem zöld volt), részeg volt, ráadásul a zebrán biciklizett ami szintén tilos, miért vizsgálják mégis az én felelősségemet is?
nem akarják rádverni
mind a két fél felelősségét megvizsgálják
Azért vizsgálják a te felelősségedet is, hogy *bebizonyosodjon*, hogy a biciklis volt a hibás (vagy esetleg nem, de a leírásod alapján ő volt a hibás). Ehhez minden szögből meg kell vizsgálni az ügyet, ha másért nem, hát azért, hogy kizárják a te felelősségedet, de ehhez először tisztázni kell azt.
Jogállam így működik, a nagyon sok haszna ellenére sajnos néha bosszantó is tud lenni a velejáró munka.
Azért vizsgálják, hogy megtettél-e mindent, hogy elkerüld a balesetet.
Mert ha valaki nem tapos bele azonnal a fékbe hanem beletörődik hogy "úgyis a biciklis a szabálytalan" és full gázzal elcsapja, ott a gázoló is hibás mert nem tett meg mindent hogy elkerülje a balesetet.
Nyugi kérdező nem verik rád a balesetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!