Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kamionok miért dudálnak le az...

Kamionok miért dudálnak le az autópályán hogyha 70-80 km/h-val megyek?

Figyelt kérdés
2020. aug. 9. 08:49
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Az baj, hogy nem tudom eldönteni, hogy a kérdező és egy-két válaszoló most csak unatkozik így a nyári szünetben vagy tényleg egyre több a kretén az országban. Ez már nem az első ilyen kérdés a nyáron...
2020. aug. 9. 15:32
 42/48 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te az autópályán szórakozol, a kamionok meg dolgoznak."

Én is dolgozok öcsipöcsi. Csak én ráérek, nem kell görcsösen rohannom mindig. Persze aki szabályosan közlekedik mint én az egy szaralak, de a 80 helyett 90-el száguldozó kamiont hagyni kell menni mert ő dolgozik. Ez kettősmérce.

2020. aug. 9. 16:12
 43/48 anonim ***** válasza:
95%
#43-as számból vetted ki a szót.....oké 42-es, de attól a 30-asnak még igaza van. Nem szabálytalankodsz, egyszerűen csak tahó vagy és visszaélsz azzal hogy nem büntetnek 80-al autópályán.
2020. aug. 9. 17:29
 44/48 Paran0ia válasza:
80%
Ha ráérsz, akkor menj busszal. Biztos bonyolult beállni 120-130-ra és menni. Mindig akad valaki aki megmagyarázza.
2020. aug. 12. 12:31
 45/48 anonim ***** válasza:
81%

Azért, mert nem előzhetnek meg! Nagyon kevés helyen és időben szabad kamionnal előzni.

De egyébként olyan rohadt nehéz lenne kicsit levenni az arcból és normális tempóval közlekedni az autópályán, mint mindenki más?

Vagy Döbrögi uraságodnak mindenképp meg kell mutatnia, hogy te megteheted, hogy 70-nel mész, miközben számtalan emberrel kiszúrsz, de legalább megmutattad?

Jogosan dudálnak le. Hetvennel földes úton menj, ne autópályán.

2020. aug. 12. 12:36
 46/48 Juliusz48 ***** válasza:
100%
Tisztelt Kérdező! Egyet kéne megérteni mindenkinek aki kimegy az utakra, hogy az előzés a legveszélyesebb manővere a vezetésnek, még az autópályákon is. Aki erre valós műszaki ok nélkül kényszeríti a közlekedőket, az nagyjából közveszélyes. Egyébként meg villogó sárgával az első lejárón el kéne hagynia a pályát. Bár nekem semmi közöm a szabályok hozatalához, és ellenőrzése sem a betartatásához, de ha lenne, és kapnék egy felvételt az ilyen közlekedőről, rendesen elfuserálnám egy napját, meg jó pár forintját, mert simán PÁV vizsgára küldeném, az alkalmatlanság feltételezésével. Egy pár ilyen vizsga után, talán rájönne mit jelent a forgalom feltartása. Persze lehet, hogy az orvosok el is veszik egészségügyi okokból a jogsiját. Aki korábban indult mint kellett volna, és ráér mert ne volt semmi akadály az úton, amikor megérkezik tehet pár kőrt a háztömb körül, ha nem egy pihenőben töltötte el a többletet, egy kávé, vagy üdítő mellett. Mivel a többség nem séta kocsikázni megy az utakra, nincs joga senkinek veszélyes manőverre kényszeríteni Őket. Aki meg tényleg fél a nagyobb sebességnél, gondolkozzon el, hogy szabad-e autót vezetnie, mert majréból ijedség lesz, ami egyenes út a balesetéhez. A megfelelő sebesség mindig az útviszonyok melletti maximum körül van. Személy szerin én két kamion közé sem szívesen állnék be, bár előírás szerint mindig van hely a követési távolság előírása szerint, mert a tehetetlen tömegek a kocsin, igen kellemetlen dolgokat eredményezhetnek, és men tudhatja senki milyen reakciót vált ki a vezetőből. Személyesen láttam amikor egy kocsiban evő sofőrt, aki ezért az úton lassan haladt, utolérte egy kamion, és belökte az árokba. Ma már a hibbantakat is védhetik a technikai eszközök, mint a ráfutásgátló, de még nem kötelező, és ahol van az is meghibásodhat.
2020. aug. 15. 07:59
 47/48 anonim válasza:
Tápodé a gázra és menj 120 és 130al végig. Hamarabb oda érsz ahova mész, és gyorsabb jóval, ráadásul a Lassu sofőrök veszélyesebbek mint a gyorsabbak. A gyorsabb jobban kezeli a kormányt mint a lassabb
2020. aug. 17. 05:25
 48/48 anonim válasza:
Sose a gyorshajtásba halnak meg, hanem abba, hogy befékeznek vagy lassan mennek
2020. okt. 16. 01:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!