Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha megállok a stop táblánál....

Ha megállok a stop táblánál. El kell engednem a gyalogost is?

Figyelt kérdés
Meg fordulás előtt, jobbról jön vagy balról
2020. júl. 7. 14:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Már hogyne lenne elsőbbsége!

Idézem a KRESZ-ből:

"Ugyancsak elsõbbsége van - kijelölt gyalogosátkelõhely hiányában is - az útkeresztezõdésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a jármûvekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad."

Tehát hiába van ott a STOP tábla, a gyalogost még át kell engedned, mielőtt folyatod a megfordulást.

2020. júl. 8. 17:40
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

11!

Az arra az úttestre vonatkozik, amelyikre rákanyarodik a jármű.

“ amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad."

Tehát közvetlenül a stop tábla mögött lévő gyalogosnak nincs elsőbbsége. Amikor kanyarodsz azon az úton van elsőbbsége, amire balra v jobbra rákanyarodtál.

2020. júl. 8. 17:58
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
#12: A kérdező egyívű megfordulást szeretne végrehajtani a kereszteződésben és a kérdés az, hogy amikor jobbra befordul a menőverhez, akkor el kell-e engednie a gyalogost. Értem én, hogy nyelvtannáci vagyok meg minden, de szerintem azért kiolvasható, hogy mit szeretett volna írni.
2020. júl. 8. 18:12
 14/16 anonim ***** válasza:
37%

“ Ha megállok a stop táblánál. El kell engednem a gyalogost is?”

Ebből egyértelmű, hogy nem kanyarodik, hanem áll egy stoptáblánál.

2020. júl. 8. 18:18
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha megáll a táblánál, akkor a gyalogos amúgy is el tud menni előtte, mert áll az autó, tehát elengedi, nem? Semmi értelme a kérdésnek így.

A kérdés leírásában ott van ez is:

"Meg fordulás előtt, jobbról jön vagy balról"

Ha ez nem megfordulás akart lenni, akkor én kérek elnézést, a kérdező meg látogasson meg egy nyelvtan tanárt...

2020. júl. 8. 18:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Kommentbe már kijavítottam 😉 súlyos hiba, hogy nem írtam egy ékezetet
2020. júl. 8. 21:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!