Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Fiat ducato,Iveco daily...

Fiat ducato,Iveco daily tervezésénél miért nem figyelnek egyáltalán a biztonságra? Renault master, Vw Crafter, MB sprinter már túl lehet élni, de miért nincs törésteszt 3,5t autókról?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. jún. 29. 12:37
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Tudsz egy angol szót, na még a végén kiderül, mégsem vagy annyira "ostoba" azért mondom így mert ez a szó az egyik kedvenced. :) Irogasd be egyesével a felsorolt típusokat + crash test, segítek csak transitról és sprinterről lesz bármi fennt. Várom a linkeket a hivatalos euroncap tesztekről. Hisz szerinted van. Amúgy te az arcoddal fingassz mindig, remélem ízlik az illata?!:D
2020. jún. 29. 15:41
 12/39 anonim ***** válasza:

"a hivatalos euroncap tesztekről"

Az Euro NCAp mitől lenne "hivatalos"? Az is csak egy tesztelő cég, a tesztjei pont annyira hivatalosak mint bármely más tesztelő cégé. Ráadásul csak személyautókat vizsgál, és azokat is elég szűk keretek között. Sehol nem feltétele az ő tesztjükön megfelelés a forgalomba hozatalnál. De van rengeteg más tesztelő cég, és a gyárak is tesztelik a saját modelljeiket.

2020. jún. 29. 15:50
 13/39 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én nem akarok veled vitatkozni, mert nincs kivel! De ne élj már abba a hitbe, hogyha egy Sprinterrel, Crafterrel, vagy Masterrel elcsattintod magad, akkor azokból élve szállsz ki... Messze nem szállsz ki élve, és elárulom, hogy semmivel nem biztonságosabbak, mint a Daily vagy a Ducato!

Hosszú évek alatt láttam már elég sok kistehert rommá törve, és hidd el, volt közte olyan Sprinter amiből holtan vágták ki a tűzoltók a sofőrt, ugyanígy Masterből is. Továbbá, láttam már Ducato és Daily-ből elég nagy baleset után élve kiszállni sofőrt és utasát!!

Nem tudom neked honnan jött ez a hülye gondolat a fejedbe, amiket fentebb össze hordtál, de szerintem máskor kérdezz meg olyan embert, aki otthon van a témában, és ne itt égesd magad az elméleteiddel.

2020. nov. 17. 10:42
 14/39 A kérdező kommentje:
Attól mert olasz autó fetised van, attól még nem lesz biztonságos, ugyanis sokkal gyengébb anyagokból van, mint egy korabeli francia vagy német. Persze egy koccanást túlélsz benne, de kb ennyit.
2020. nov. 17. 23:09
 15/39 anonim ***** válasza:

Áruld már kedves kérdező, te mennyit vezettél furgonokkal le, hogy ekkora tapasztalatod van?

Ha sokkal gyengébb anyagból van szerinted az olasz, akkor hogy a vérbe van az, hogy dupla annyi súlyt elvisz egy Daily, mint egy Sprinter pl.

Tűzoltó és katasztrófa védelmisként, közel 25 év alatt hidd el hogy több roncsot láttam összetörve, és többől szedtem ki embert élve vagy holtan. Nem csak olasz furgonokba haltak meg. ÉS nagyban függ, hogyan, melyik oldaláról, és mi által sérül. Azonos karambolnál ugyan úgy meghalsz a sprinterbe ahogy a ducatoba vagy a dailybe vagy a masterbe.

De ezt neked, aki ilyen fotelből mérnökien vágja a témát, hiába magyarázza egy hozzá értő, te úgyis jobban tudod, mint az, aki benne van nap mint nap...

Maradj a matchboxoknál és tologasd őket!

2020. nov. 19. 08:54
 16/39 anonim ***** válasza:

Ezekkel a linkekkel mit szerettél volna érzékeltetni? Mert hogy semmit nem mondanak egyik furgon biztonságáról az biztos.

De amúgy ha lenne egy kis eszed, és megnéznéd a képeket, akkor látnád, hogy a Ducato pl egy oldalról az ajtó felől érkező ütésnél hogyan nyeli el az ütközést, és pl egy Master... Elárulom, hogy a Ducato és Iveco modellek oldal merevítése lényegesen jobb, és kevesebb esetben kell feszítőt használni, mint az általad istenített Masternél meg Crafternél... Az Iveco pl eltérő alváz technológiát használ, eleve a jóval nagyobb teherbírás miatt, másrészt sokkal nehezebben roggyan, mint társai.

Amúgy meg látszik mennyire okos vagy, arra nem gondolsz esetleg hogyha egy autónak szarrá rongyolódik az orra egy ütközésnél, abból levonható az, hogy hatalmas az ütközéselnyelő kialakítása, magyarul a roncsolódással elnyerődik az energia és kevesebb jut a fülkébe, hogy neked az ütés a beledet a szádon lökje ki, persze nagy sebességnél tök mindegy milyen autó, mert mindegyikbe meghalsz!

2020. nov. 19. 09:06
 17/39 A kérdező kommentje:
Segítek, a fennt felsorolt autók közül, mindegyikbe ültem már és vezettem, ugyanis sofőr vagyok! Nekem egyértelműen master III a nyerő vezethetőség és rozsda, biztonság tekintetében. Sprintert rommá eszi a rozsda 10 éves korára. Fiat/Iveco kín vezetni, nulla vezetési öröm, fos váltó, lehámló fényezés stb. Láttam már ezt azt én is, többek közt ezért merült fel bennem ez a "hülye" kérdés. Hisz végülis "csak" 1,850e km van a lábamban, ez tényleg nem olyan sok.
2020. nov. 19. 16:11
 18/39 anonim ***** válasza:
Ha ennyi km lenne a lábadban, akkor nem lennél ilyen hülye, már boccs. Tudod kit altassál te kis fotel huszár... Olvasd már vissza a válaszaidat, hogy miket és milyen nyelvezettel írtál le... 12 éves gyerek szintjét nem ütöd meg... Ne nézd már hülyének a másikat...
2020. nov. 19. 20:18
 19/39 A kérdező kommentje:
Nekem meg te tűnsz hülyének, hisz szerinted az olasz kocsiknál nincs megbízhatóbb és biztonságosabb. Attól mert olasz autód van még nem lesz jó kocsi,segítek. Nem tehetsz róla, mindenki a saját sz.rát dícséri. :D És nem fontos elhinni, amit írtam, pont nem érdekel egy ilyen okostojás véleménye. Ülj vissza a fotelodba, mathboxozni. :D
2020. nov. 20. 10:16
 20/39 anonim ***** válasza:

Nincs olasz autóm te ökör, sose volt. Itt a lényeg az volt, hogy te kiemelted a Mastert, hogy az törhetetlen, és hogy abba nem lehet meghalni, mert neked az a kedvenced, és az a legjobb szerinted. Aki ellent mondott neked azt te kioktattad, mert te jobban tudsz mindent, ott voltál a tervezéskor mindegyik gyárban, és láttad, hogy az olasz furgonok törnek, a master meg egy beton biztos furgon, azt egy atom támadás se vágná szét, abba te azt is túl élnéd.

Egyébként itt, az utolsó reagálásodban is látszik hogy te mennyi km-t vezettél le, olyan felnőtt gondolkodással fogalmaztad meg ezt is... Gratulálok, menj tologasd a játékaidat tovább te kis hülyegyerek...

2020. nov. 20. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!