Ha megkaptam b-s jogsihoz az orvosi alkalmassagit, viszont nem látom a messzi táblákat akkor?
Jogsi felénél tartok , vezetés nem volt még, de azt tudom mikor más mellett ülök, hogy nem látom a messze lévő táblákat csak akkor amikor már relatíve közel vagyok hozzájuk. Az orvosnál láttam amit kellett, kaptam is papírt hogy minden jó a szememmel. De határeset volt, viszont ez most nem is számít. A kérdésem az lenne hogy:
1. Ha most hivatalosan nem kell szemüveg nekem, de én most szerzek egyet amit majd csak vezetés közben hordanek majd a jogsiszerzes és vizsga közben akkor a vizsgáztató fog szólni hogy hé vegyem le a szemüveget vizsgán mert elvileg nem kell a papírom szerint , vagy azt fogja mondani hogy maradhat a szemüveg de akkor a jogsiba mégis írjuk bele hogy csak szemüveggel vezethetek?
2. Szerintetek eltudom e játszani azt hogy a jogsiszerzes alatt van szemüveg de vizsgán nem veszem fel és fog így menni a vezetés vagy hiába az a röpke 30 óra a vizsga előtt, attól még nem fog menni a pontos vezetés?
Igazából a szemem messzire nem lát, közelre okes, de mikor autópályán megyünk pl barátnőmmel akkor ő már elolvassa rég a feliratokat mire eltelik kb 5-7 másodperc mire én is eltudom különösebb nehézség nélkül olvasni? Szerintem ez azért elég gáz
Egy kis kiigazítás, mert sokan nincsenek vele tisztában. Az orvosi úrvezetői alkalmassági az két szemmel 0.5-ös metrikus egység olvasást ír elő kötelezően, tehát a piros vonalig kell elolvasni. Ha addig megvan köteles lenne megadni. Nagyon engedékeny a rendszer, ugyanis az ilyen emberek már érezhetően rosszabbul látnak. A régi Trabantos időkben nem volt vele mondjuk gond, de manapság már kevés.
Az orvosok nagy része nem is adja meg, csak akkor ha az egészet elolvassa, mert az emberek nincsenek jogilag tisztában vele (jobb is). Van aki viszont megadja ha elolvassa a pirosig, ilyen orvosnál járhatott a kérdező is azért kapott alkalmasságit és közben a távoli táblákat mégsem látja. Sajnos ilyen a rendszer, ez full szabályos jelenleg.
Ajánlott, hogy elmenjen szemészetre, de egy normális szemüveg vizsgálattal együtt sajnos 50 fölött lesz.
#11#
Nem tudjuk mi lett a történet folytatása, ez egy másfél éve kiírt kérdés.
ha nincs beirva, de hordasz, az felelőssègre utal, ha kell ès nincs az felelőtlensèg....
mindenki èrjen haza, az a lènyeg...
gratula a vizsgàhoz.
1-sőre mi volt a gond?
jött valaki, belefèkezett az oktató? stopptàbla nem volt?tükört nèzted?
mer így ez caak büntetöpont?
papírra mit irtak mert azon szerepelnie kell. Oktató?
engem gyorshajtàsèrt fèlreàllítottak, elmondtam a vèlemènyemet, oktató pedig kiàllt mellettem. (30 as tàbla 50 nel mentem, de volt egy parkoló, ami feloldotta azt... így tovàbb.mehetem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!