Én kontaktlencsés vagyok (nincs pótszemüvegem). Vizsgán megkérdezték, hogy benn van e a kontaktlencsém és van e nálam szemüveg. Mondtam, hogy van, de igazából le se ellenőrizték.
2018. márc. 1. 23:51
2/10 A kérdező kommentje:
Ez igazából hosszabbítás már. Korábban nem voltam soha szemüveges.
2018. márc. 1. 23:52
3/10 anonim válasza:
Ja, hogy úúúgy... félreértettem bocsi. Szerintem próbáld ki a lencsét, max. ha nem jön be nem veszel meg újra. Elsőre picit macerás, de én nagyon szeretem. (Mielőtt lencsém lett nem is tudtam, hogy mennyire nem látok :D)
2018. márc. 2. 00:07
4/10 anonim válasza:
*veszed
2018. márc. 2. 00:07
5/10 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy szemüveg, vagy kontaktlencse kódja van a jogosítványban, vagy esetleg mindkettő.
Utóbbi esetben lehet variálni, de ha csak a szemüveg viselés kódja került rá a jogosítványra, akkor a szemüveg viselést kérhetik számon.
A szemüveget és a kontaktlencsét is meg kell szokni, a kontaktlencse viselés sokkal macerásabb.
Ezzel az "alighogy nem teljesítette a szintet" dologgal hosszú távon az is probléma lehet, hogy most megkaptad az alkalmasságit x évre, az idő alatt tovább romolhat a látásod, időben szokj hozzá a szemüveg viseléséhez, jobb esetben később valóban nem lesz rá szükséged
2018. márc. 2. 00:29
6/10 A kérdező kommentje:
Érdemes akkor mindkettőt így ráíratni a fentiek tükrében?
2018. márc. 2. 00:34
7/10 anonim válasza:
Érdemes, ingyen van. :)
Ha már mindenképpen beír valamit az orvos.
A kontaktlencse sokkal jobban szokta zavarni az embereket, mint a szemüveg. Mintha valami a szemedbe ment volna. Azt nem is mindenki tudja megszokni, pl. én is lettem a próbálkozásról egy hónap után.
2018. márc. 3. 08:12
8/10 anonim válasza:
Nekem nincs a jogsimba , hogy szemüveges vagyok mert jogsi után pár hónappal vettem észre , hogy mennyire gyatra a látásom az alkalmasságin épp , hogy át mentem . 2027ig nem kerülne bele a jogsiba , de mivel nyáron kezdem a C kategoriát így bele fog kerülni . Amugy nem vészes eleinte én is ugy voltam , hogy zavarni fog vezetés közben , de nem . Annyira hozzá szoktam , hogy már az a fura ha nincs rajtam .
2018. márc. 11. 20:25
9/10 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül szükséges szemüveg. Mert van olyan eset is, hogy szemüveg nélkül is alkalmasnak minősíti bizonyos feltételekkel (szermészorvos, szemészeti szakvélemény 8000 körül van) a szemész, esetleg korlátozással, persze ehhez szemvizsgálat kell és általában csak annak adják meg akinek a határeset közelében van a látása.
2018. márc. 15. 18:09
10/10 anonim válasza:
#8vagyok nekem amiatt kellet a szemüveg mert mint irtam észre vettem , hogy nem valami jól látok és a C kategoriás jogsi nekem hivatásos vezetői engedély lesz aminél sokkal szigorubb a vizsgálat mint a B jogsinál mivel itt lesz még az orvosi mellet pálya alkalmassági vizsga ( páv2 és a páv3 vizsga ) így jobb időbe mint későn cselekdeni pont a jogsi kezdéskor így legalább tudom , hogy nem lesz gond .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!