Elsőbbségi szabályok, valaki segítene?
Még nem kezdtem el a tanfolyamot, itthon próbálgatom de sokszor lövésem sincs, hogy a KRESZ most mi alapján dönti el, hogy kinek van elsőbbsége(1. tagnak van 1 elsőbbség adás kötelező táblája de jobbra akar kanyarodni, nekem van 1 főútvonal jobbra folytatódik, de egyenesen akarok menni, 3. tag szintén egyenesen akar menni tőlem jobbra, rá a főútra)... totál homályos az egész.
ráadásul az egésznek semmi valóság-alapja sincsen, ez ott autóban ülve ezerszer egyszerűbb volt, ott gyakorlatban megy, itt program előtt ülve az egész egy érthetetlen maszlag...
De jó volna képet látni... ennyire nem vagyok vizuális típus :)
Általánosan megjegyezhető, hogy akinek elsőbbségadás kötelezője van, az a keresztező út tekintetében nem latolgatja az esélyeket, vár, amíg véget ér a forgalom. De ez csak általános, jó lenne tényleg látni a forgalmi helyzetet, a táblákat és a kiegészítőket.
Ilyen szituban...(kanyarodó főútvonal) a haladási sorrend:
1. aki folytatja az útját a főútvonalon
2. aki "lemegy" a főútvonalról
3. aki "felmegy" a főútvonalra
Ezen kívül amikor egyszerre több jármű azonos feltételek mellett (pl.: "elsőbbségadás kötelező", STOP tábla esetén)akkor mindig a jobbkéz szabály és a kanyarodási szabály dönti el az áthaladási sorrendet.
+ a gyalogosnak MINDIG elsőbbsége van, kivétel 1 esetben! (de azt nem tudom így leírva megfogalmazni...bocsi!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!