Anyósülésen ülhet-e egy nyolc éves gyerek ülésmagasítóval? Opel corsa az autó.
Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 22:23
11/18 anonim válasza:
max ha elmúlt 150 centis...én 12 vok kisnövésű (134 centi) mindig előre akarok ülni de apu nem engedi...-.-"
12/18 anonim válasza:
idézet kresz könyvből
"A felnőttekre méretezett három ponton rögzített biztonsági öv a 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeknek nem nyújt megfelelő védelmet. A személygépkocsi első ülésén ilyen gyermeket csak akkor szállíthat, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, s a gyermeket az üléshez beszerelt biztonsági gyermekülésben helyezte el."
Tehát ha nincs légzsák és van gyermekülés, senki nem fogja megbüntetni azt, aki így utaztat elöl gyereket.
13/18 anonim válasza:
Igen, szép az idézet, BIZTONSÁGI GYEREKÜLÉSRE.
A KRESZ kimondja azt is, hogy az ülésmagasitó NEM biztonsági gyerekülés, tehát NEM utaztatható benne a gyerek.
Ülésben természetesen igen, ezt nem is vitatta senki...
14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm neketek!
2010. aug. 2. 21:32
15/18 anonim válasza:
Szerintem ez nem egyértelmű... Szóval egy 150 cm-nél alacsonyabb felnőtt ember sem utazhat az anyós ülésen? O.o
16/18 anonim válasza:
Nem, ő sem, mivel neki a biztonsági öv életveszélyes sérüléseket okozhat. Ez van, bár még sose láttam törpét, hogyan oldja meg.
17/18 anonim válasza:
Elvileg tizennégy éves kor alatt nem lehet, de ez kit érdekel?!
18/18 A kérdező kommentje:
Ismét köszi!
2010. aug. 5. 19:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!