Anyósülésen ülhet-e egy nyolc éves gyerek ülésmagasítóval? Opel corsa az autó.
Én úgy tudom úgy van, hogy:
150 cm alatti gyereknek gyerekülés kell, de ha nincs légzsák, akkor előre lehet rakni, a menetiránynak háttal. De van valami olyasmi is, hogy 2 pontos övvel is lehet rögzíteni a gyereket a hátsó ülésen, tehát akkor nem kell gyerekülés. De ehhez 135 cm-nek kell lennie.
Amúgy elég bonyolult...Pedig ezt tudnom kéne mert holnap megyek kresz vizsgára :D
De amúgy én azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy az első ülésre csecsemőket szoktak háttal rakni. Egy 5 éves gyerek pl nincs 150 cm mégis hátul szoktak utazni...Nekem ez bonyolult kicsit.
NEM!!!
Pont azért hívják anyósülésnek, mert ha baleset van, az ott ülőt éri a legsúlyosabb sérülés.
Egyébként ha nincs 150 cm ÉS 14 éves a gyerek, akkor nem ülhet ott. Tehát a nyolcéves akkor sem, ha 160 cm, de a 15 éves sem, ha csak 145 cm.
köszönöm
Igazam lett, és így megpróbálom meggyőzni az illetőt, hogy ne utaztassa ott a kisfiút. Pesze, hogy a gyerek nagyon élvezi, de az élete fontosabb. Ja és a rendőrök is jókora büntetést szabnának ki rá szerintem.
Köszönöm a sok választ, amivel alátámasztottátok az igazamat.
sziasztok
Csakis háttal, kikapcsolt légzsákkal 3 éves korig. (Utána nem férne el a lába.)
Majd 150 cm fölött ismét, akkor már légzsákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!