Ti az autópályán kimernétek szállni a leállósávban?
Kíváncsi vagyok erre nagyon, hogy én vagyok e ennyire fosos vagy ez természetes a sofőrök körében. A gondolatától is rosszul vagyok. Ha kapnék egy durr defektet inkább ülnék a kocsiba 2 óra hosszát, mintsem neki álljak a leállósávban kereket cserélni.
Ti hogy vélekedtek erről? Nyilván ha ég az autó akkor nagyobb a túlélési esély ha kiszáll az ember, de önmagában kiszállni szerintem életveszélyes manőver mert bármikor jöhet egy kamionos a külsőben aki épp nem az útra figyel és már meg is történt a baj.
Ezzel ti is így vagytok vagy én vagyok ennyire beszari? :D
Nem rég óta van jogsim egyébként, de ezen kezdetektől fogva elgondolkodtam.
A legbiztonságosabb ilyenkor az, hogy kiszállsz, átmész a korláton és az autó vonala mögé menve eltávolodsz tőle, majd segítséget kérsz telefonon. Azért kell az autó mögé menni, hogy ha valaki mégis nekirongyol, akkor ne feléd csapódjon a jármű.
Különben szoktam látni én is, hogy az emberkénk vígan matat a motorháztetőben, de az ilyenekről nem szabad példát venni, ők konkrétan pengeélen táncolnak a halállal.
Bocsánat, újra átolvastam a kérdést:
"önmagában kiszállni szerintem életveszélyes manőver mert bármikor jöhet egy kamionos a külsőben"
Nyilván nem a sofőroldalon szállsz, hanem átmászol az anyósülésre és onnan. :) De még egyszer hangsúlyoznám, hogy ha leállósávon megállsz, akkor KI KELL szállnod (az utasaidnak is). Az autóban maradni talán még veszélyesebb, mint körülötte bóklászni, hiszen ha ütközés történik, akkor még menekülni sem tudnál előle.
Aztán mitől félnél ha kiszállnál?
Mert ha beléd mennek akkor az álló autóba is bele tudnak menni.
Arról nem is beszélve hogy a defekt hogy lenne megcsinálva.
Azonnal ki kell szállni, szalagkorláton átmászni.
Hívni a rendőrséget, hogy biztosítsanak a kerékcsere idejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!