Ha Magyarországon szerzek jogosítványt azt Németországba nem fogadják el?
Először is ,azt nem mondtam,hogy nem beszélem a nyelvet. Mindent egyedül intéztem,iskola beíratás,orvos,hivatali ügyek. Viszont a kreszt azt pontosan kell értelmezni és ehhez még nem érzem elég erősnek a német tudásom...
Az elméleti oktatást online le tudom,vizsgázni haza megyek. Mivel jelenleg itthon vagyok még a pici babámmal,így a többi sem akadály,mert addig anyuméknál lennék. Viszont ha magyarba leteszem a jogsit és itt németbe vezetek és belecsúszok egy igazoltatásba akkor mi történik?
Adott esetben újra kell vizsgáznod itt Németországban.
De eleve a kressz annyira nem bonyolult, rengeteg török meg egyéb külföldi szerzi meg itt a jogosítványt igen csekély német tudással, szóval szerintem neked is menne, és akkor legalább érvényes jogosítványod lesz
"Pontosítók...Elvileg ott tehetem le a jogosítványt ahol életvitel szerűen élek."
Ez így igaz, ha nincs magyar vezetői engedélyed, és német lakcímed van, akkor csak Németországban vizsgázhatsz. Pár helyen van magyar nyelvű oktatás, de vizsgázni németül kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!