2013.11. 06-án megszereztem Magyarországon az AM kategóriás jogosítványt. Jelenleg 15-éves vagyok. Mivel Németországba költözök nem tudom hogy hogy működik ott ez az AM kategória, vagy van e egyáltalán?
Ugyan nem ismerem töredelmesen az illetékes német törvényeket, de az alábbi információkat találtam:
"Zwei- und dreirädrige Kleinkrafträder sowie vierrädrige Leichtkraftfahrzeuge mit einer bauartbedingten Höchstgeschwindigkeit von nicht mehr als 45 km/h und einem Hubraum von nicht mehr als 50 ccm bei Verbrennungsmotoren bzw. einer Nenndauerleistung bis zu 4 kW bei Elektromo-toren."
Forrás: [link]
a német szöveg szabadfordtásban: 'Két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárok és könnyű négykerekű motorkerékpárok, amelyek legnagyobb tervezési sebessége legfeljebb 45 km/h, és hengerűrtartalma nem haladja meg a 50 ccm belső égésű motorok, vagy a névleges teljesítmény 4 kW-ig elektromos motorok.'
Júniusban tettem fel a kérdést,közben nem nagyon foglalkoztam vele,mert felhívtunk itt valami központ szerűséget és azt mondták mivel AM-európán belül jogosultságot ad a vezetésére.
Most jelenleg egy Aprilia RS 50-t hajtok idekinn:)
A válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!