Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az úton előztem, rosszul...

Az úton előztem, rosszul mértem fel, éppen hogy sikerült megúszni, de mert aki velem szembe jött semmit de semmit nem tett azért, hogy elkerüljük az ütközést, se lassítás se mást miért mintha direkt várta volna, hogy a balesetet, miért?

Figyelt kérdés
2020. jan. 19. 16:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
22%
Tudta, hogy ügyes vagy és beférsz. Lám,sikerűlt is.
2020. jan. 19. 18:23
 12/27 anonim ***** válasza:
35%
Én mindig szoktam fékezni, ha látom, hogy jön valaki szembe a sávomban, akkor is, ha látom, hogy be fog férni. Neki se olyan stresszes, hogy épp megvan, meg nekem is jobb érzés. Én nem hibáztatom amúgy azokat, akik így előznek, lehet nem számítanak arra, hogy pár 10 km/h-val többel megyek a megengedettnél, vagy csak elnézik a távot, vagy abban bíznak, hogy én is közreműködök, hogy sikerüljön az előzés. Nekem is voltak necces szituációim, olyan is, hogy 1-2 méteren múlt az ütközés, gondolom ilyenkor a szembejövő meg az előzött jármű vezetője is fékez.
2020. jan. 19. 18:28
 13/27 anonim ***** válasza:
87%

volt nála kasza?

ha igen, akkor tudod ki volt! :)

2020. jan. 19. 18:46
 14/27 anonim ***** válasza:
17%

Azért arra befizetek, hogy amikor már ver a víz, hogy mindjárt frontálisan csattansz 110-zel, akkor még szemmel trafipaxozol, hogy vajon elvette-e a gázt...

Gondolom az eszedbe sem jutott, hogy belelépj a fékbe és az előzött mögé sorolj inkább vissza.

2020. jan. 19. 18:46
 15/27 anonim ***** válasza:
16%

De ez nem mentség hogy tévedett, meg hogy "rosszul mérte fel". Az mit jelent?? Látja jönnek szemből, nem tuti hogy befér, mert azt látja az ember, hogy ha nem biztos akkor nem megy. Annyira meg nem lehet rosszul felmérni, hogy épp pár centin múljon egy ütközés. Ha nem biztos nem megyek, ilyen egyszerű.

Az hogy téved valaki pl (megtörtént eset) azt az apukát se hozza vissza, akinek ott maradt a terhes felesége, munka nélkül, mert valaki "rosszul mérte fel a távot" előzésnél és frontálisan ütköztek. Ha valaki nem tud vezetni, rosszul méri fel a távokat ne üljön autóba.

Nekem volt már olyan autóval és motorral is, hogy satu fékkel meg kellett állnom mert a barom annyira jött, hogy ha nem állok meg telibe nekem jön. Szerencsére soha nem volt mögöttem senki, mert akkor pár kocsi biztos tört volna, de lehet hogy akkor ott is marad valaki.

Mondogathatod, hogy én vagyok a rossz és az ilyen milyen csuda jó, de nem az. Rengeteg halálos áldozat van az ilyenek miatt, de nem hoz vissza senkit az, hogy szánom bánom, hibáztam. Ha kormány mögött ülsz élet is múlhat rajtad. Ha bele csapódsz egy fába és ott maradsz, hát istenem, nyomta neki a hülye. De mikor egy ártatlan embert magaddal viszel azért már kár. Mondhatod, hogy szerinted ez szuper, hogy tudja, hogy rosszat tett, de attól még nem változik semmi, ha elvesz egy életet. Ez nem olyan, mint mikor a kutya széttép egy újságot, majd bűnbánóan néz, mert tudja, hogy rosszat tett. Az ilyet nem szabad engedni vezetni, mert közveszélyes.

2020. jan. 19. 18:54
 16/27 anonim ***** válasza:
23%
Bírom, hogy az emberünk súlyosan áthágta a közlekedési szabályokat, de azért még neki áll feljebb, hogy a másik miért nem tett semmit...
2020. jan. 19. 19:29
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Múltkor engem előzött egy barom, belátom, hogy hibáztam, hogy 90es táblánál (+előzni tilos) túl lassan mentem (92 km/h a gps szerint).... a vicc, hogy a szembejövő messze volt, de ennek ellenére úgy rántotta be a kocsiját elém, hogy csak azért nem vitte el a kocsim orrát, mert rövid orra van, meg beleléptem a fékbe....
2020. jan. 19. 22:05
 18/27 anonim ***** válasza:
77%
A súlyos közlekedési balesetek véleményem szerint sokszor pont emiatt történnek, mert a vétlen fél semmit sem próbál tenni az elkerülésre. Inkább totálkárra törik az autót, és kórházba kerülnek.
2020. jan. 20. 00:35
 19/27 anonim ***** válasza:
80%

Látom nem ment át az üzenetem, Nick is úgy tesz, mintha a vétlen m, szabályos(nak) tűnő autósnak semmi dolga nem lenne ilyen helyzetben.

A nagy lófåszt. A balesetek elkerülésére a közlekedők mindegyikének kötelessége a tőle elvàrható lépéseket megtenni. Ha valaki szabálytalanul előz, kötelességed segíteni a visszatérését. Ez nem azért van így, hogy minden aggressziv állat feljogosítva érezhesse magát a random előzgetésre, hanem azért, mert az ember tévedhet, esetleg (ritkábban) a körülmények változhatnak előzés közben váratlanul, aztán máris bajban van a legjobb szándékú autóstárs is.

2020. jan. 20. 06:59
 20/27 anonim ***** válasza:
32%

#19: Nem úgy teszek, csak felhúz, hogy a kérdezőben fel sem merült, hogy talán neki kellett volna próbálnia elkerülnie a balesetet. Pl. azzal, hogy ha látja, akkor nem nyomja neki még jobban, hanem fékez és visszasorol. A szemből jövő kötelessége csak ezután kezdődne prioritásban.

Megjegyzem azt is kétségbe vonom, hogy a szemből jövő nem tett semmit. Honnan tudja a kérdező? Szemből jöttek neki, a relatív sebességkülönbségek nem érződnek. Sőt, ha szemből lassítottak, ő pedig rágyorsított, akkor még kevésbé érződött.

2020. jan. 20. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!