Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jogosítvány nélkül. (bővebben...

Jogosítvány nélkül. (bővebben lent)?

Figyelt kérdés
Nincs még jogsim, de elég sokat vezetek , szeretném tudni mi történik ha a rendőr elkap(nem szabálytalankodom, csak rutin ellenőrzés) nálam van a forgalmi és minden személyes okirat. Csak ugye nincs jogsi ??
2010. júl. 21. 12:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Fizetsz, mint a katonatiszt. Ha nem, akkor leülöd.
2010. júl. 21. 12:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor az van, hogy kapsz egy gyönyörű közigazgatási büntetést, és egy darabig biztosan nem is lesz jogosítványod. Akié az autó (ha nem a tied), nos ő megkapja a bünti másik felét. Ha pedig baleset történik, akkor is te vagy a hibás, ha nem te vagy a hibás ...
2010. júl. 21. 12:06
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
jól megbüntet és akár 2-évre is eltilthat hogy megszerezd a jogosítványt... :) csak ennyit tehet mást nem :)
2010. júl. 21. 12:07
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősömet 180-ra büntette a rendőr jogsi nélküli vezetés.
2010. júl. 21. 12:29
 5/16 anonim ***** válasza:
38%
Attól függ... ha még nem nagy nagy korú és nincs saját kereseted, akkor elvileg a pénzbírság kilőve... Ha előadod a helyszínen a rendőrnek, hogy nem volt otthon senki és te nagyon sietnél valahova... életedben nem vitted még ki a kocsit az útra csak édesapád tanítgatott otthon és ez gyakorlatilag felfogható egy diák csínynek is... akkor elvileg eltiltást kaphatsz...viszont az sem olyan vicces mert 1-2 évre eltiltanak a kategóriától és ha megint elkapnak eltiltás alatt akkor bizony keményen fizethetsz nekik... Én 15 évesen játszottam ezt el segédmotorral. Megállítottak először azzal az indokkal, hogy nincs rajtam sisak.. aztán kérték volna a papírokat is... Hát az nem volt... ugyan ezzel a szöveggel kidumáltam 1 év eltiltást... Tegyük hozzá, hogy előtte 2 évig ugyan úgy használtam a segédmotort balesetmentesen. A KRESZ-t ismerem mivel nagyapám és apám is vizsgáztatók voltak... Pechem volt...
2010. júl. 21. 12:46
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Pénzbírság és vezetéstől eltiltás (x év mondjuk), ami téged illet - azaz fizetsz, mint a katonatiszt, és x ideig nem teheted le a jogsit. Az autó üzembentartóját és/vagy tulajdonosát is előveszik és hasonlóan megbüntetik, hogy átadta neked az autót.
2010. júl. 21. 13:00
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
Ismerősöm 45 napot ült miatta
2010. júl. 21. 13:19
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Remélem egy életre eltiltanak a vezetéstől!!!

A negyedik válaszolónak: ha minden ősöd szakma-beli volt akkor neked miért nem volt 15 évesen jogsid, ha elvileg 14 évesen már lehetett volna? Te voltál a család szégyene, vagy miért?

2010. júl. 21. 19:31
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Egy életre el kéne tiltani..

Miért érzed azt, hogy te annyival különb vagy a többiektől, hogy jogosítvány nélkül is kimehetsz a forgalomba? - azt hiszed mi jókedvünkből fizettük be azt a soktízezer forintot, és gyakoroltunk végig X hónapot ?

2010. júl. 21. 22:53
 10/16 anonim ***** válasza:

12:46 vagyok.

Nos az utolsó előtti válaszolónak üzenem, hogy azért mert az felmenőim szakma-béliek voltak nem arányos egyenesen, hogy nekem is követnem kell őket. Azért nem volt jogsim, mert ebbe a kis faluba, ahol élünk és ahol használtam a motort rohadtul nem volt indokolt a jogsi megszerzése... kiperkálni 14 évesen a motoros jogsiért sok tízezer forintot lehet, hogy te megengedheted magadnak, de én nem. Sem a Szüleim. A faluban van egy főútvonal, ami visz a másik településre ezen kívül kis mellékutcák. Úgy voltam vele, hogy majd a személygépkocsira meglesz a jogsi az majd feljogosít, hogy mehessek SMKP-ral. Soha semmi gondom, balesetem nem volt senkivel. Betartottam a szabályokat és én is elítélem azokat, akik szabályokat szegnek (pl: gyorshajtás) mert ezzel másokat is veszélyeztetnek, de én, aki minden stoptáblánál megálltam még akkor is, ha már messziről láttam, hogy egy darab autó sem közlekedik a védett úton... Hát bocs... azóta van mögöttem 10 év balesetmentes vezetés és körülbelül egy millió kilométer.

2010. júl. 22. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!