Vezetnél úgy, ha bevonták a jogsidat évekre?
Pl elütöttél valakit, vagy összegyűltek a pontok stb.
Vezetnél attól még, hogy el vagy tiltva?
Budapesten nem is szoktak igazoltatni, max éjszaka, inkább vidéki utakon lenne szívás.
Én vezetnék, csak pénzbirság van, ha megszeged
[Én vezetnék, csak pénzbirság van, ha megszeged.] ← kérdéshez fűzött kiegészítésben.
Eltekintve attól az összekuszált összefüggéstől, hogy te vezetnél, én szegem meg az eltiltást (miért ne vezetnél, ha én vagyok eltiltva?); nem ugrom be.
Neked nincs jogosultságod korlátozni a hatóságot azzal, hogy „csak pénzbirság van”.
Összekevered az engedély nélküli vezetéssel. (Bár annál a pénzbírsághoz 5 előéleti pontot is hozzáfűznek.)
A „Járművezetés az eltiltás hatálya alatt” külön kiemelt cím a Szabálysértési Törvényben [ továbbiakban: Sztv], a „SZABÁLYSÉRTÉSI ELZÁRÁSSAL IS BÜNTETHETŐ SZABÁLYSÉRTÉSEK” megnevezésű XXIII. fejezetben; például, a garázdaság, veszélyes fenyegetés, közérdekű üzem működésének megzavarása társaságában. (Ami azt is jelenti, hogy ilyenek elkövetőivel közös helyen kerülhet szabálysértési elzárásra.)
Nem tudom, hogy számít-e, de „A rendőrség szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértés esetén a tetten ért eljárás alá vont személyt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.” ← Sztv. 73. § (1). Úgyhogy, ajánlatos ilyenkor legalább néhány váltás ruhát az autóban tartani.
Mondjuk, ha van annyi nélkülözhető pénz, akkor lehet egy „Álomutak édes kettesben” listán választható, távoli kellemes helyen töltött idő helyett – Nem vagyok én romantikus! felkiáltással – eltiltás alatt autókázni, mivel szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén háromszázezer forint a kiszabható pénzbírság összege ← Sztv 11. § (1).
Amelyek, együtt – ugyanis, a szabálysértési elzárás és a pénzbírság nem zárja ki egymást; együtt is kiszabhatók – már elgondolkoztathatják azt, aki képes elgondolkozni.
Lehet esélyeket latolgatni, de itt is jónéhány kérdés szól vezetéstől eltiltásról (valóban megtörténtről, nem csak könnyelmű felvetésekről, mint a te kérdésed), bár nem ütöttek el senkit, nem is gyűlt össze 3 év alatt 18 előéleti pontjuk. Csak úgy, igazoltatták őket, és például ittasan vezettek. És akit így, meglepetésszerűen rajtakaptak, óvatosabban becsülgeti annak az esélyét, hogy ez eltiltás alatti vezetés során is megtörténhet-e?
És lehet, hogy első alkalommal messze lesz a pénzbírság a 300-ezer Ft-tól, és szabálysértési elzárást sem alkalmaznak (bár, ez utóbbi engedményt a bírságösszeggel szokták kompenzálni), de ezután nagyon be kell fejezni ezt. Másodjára már bebizonyulna, hogy nem volt visszatartó ereje a büntetésnek, és szépen emelnék a tétet. Ha könnyedén kifizetné a magasabb összegű pénzbírságot is, akkor célszerűnek fogják tartani a mindenképpeni elzárást, hogy legyen, ami érzékenyen érinti; de enélkül is dönthetnek mellette, miheztartás végett.
4 éve úgy vezetek :D sőt németből hozok be kocsikat tréleren :D. Több évre tiltottak el mint amennyi idős az első gyerekem.
19/f
igen, mivel a 10 év alatt 1x igazoltattak
minimális a lebukás esélye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!