Ittas vezetésért bevonták a "B" kategóriás jogsimat. Viszont az un. Hajtási engedélyem megmaradt. Közlekedhetem-e segédmotorkerékpárral?
Nekem is elvették a "B" kategóriást. Elő akartam keresni a régit, amit segédmotorra szereztem, de nem találtam. Gondoltam sebaj, kérek egy újat, legfeljebb fizetni kell az elvesztésnél. Hát nem. Közölték, hogy a járművezetéstől eltiltás nem csak arra a kategóriára vonatkozik, amivel vétkeztem. Olvasd el a határozatot. Ittas vezetésnél általában mindentől eltiltanak. Léteznek olyan esetek (nem az ittas vezetés, inkább baleset), amikor valakit pl. csak autóbusz vagy kamion vezetésétől tiltanak el, de ez a határozatban külön le van írva. Manapság sajnos nem úszod meg a közúti ellenőrzést a hajtásival, mert a CB-n beszólnak, és rögtön jön vissza, hogy el vagy tiltva.
Egyébként nagyon drága az új vizsga (a pszichológusi rész a legdrágább), sokkal többe fog kerülni, mintha elölről kezdenéd az egész tanfolyamot, de azt sajnos nem lehet.
Ráadásul ha majd nem vagy szimpatikus a pszichológusnak, egyszerűen azt mondja, hogy nem javasolja a vezetést és nincs fellebbezés (úgyhogy bűnbánónak kell lenni és SOHA ne vitatkozz vele).
#4-es vagyok.
Újravizsgázni, meg pszichológushoz járni nem mindenkinek kell, csak nekem több mint egy évre (lehet, hogy ez a határ) vették el (16 hónapra).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!