Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyi az esélye annak, hogy...

Mennyi az esélye annak, hogy valaki a jogosítvány megszerzésétől a végső bevonásig balesetmentesen közlekedjen?

Figyelt kérdés

Például valaki megszerzi most 17 évesen és 80 évesen orvos ajánlásával bevonják. Napi szinten vezet ezalatt és egy karcolást sem csinált soha.

Ennek mennyi az esélye szerintetek? Esetleg van itt olyan akinek 30+ éves a jogsija és elmondhatja magáról, hogy több millió + maga mögött hagyott kilóméterrel balesetmentesen vezet? Mi a titka?

2019. dec. 17. 19:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok szerencse is és azért valami tudás is kell hozzá. Meg megfelelő hideg nyugodt fej, gondolkodás.

Nem rég mentem el nyugdijba és 18 éves koromtól teher autón, kamionon voltam és nekem se volt még csak koccanásom se.

2019. dec. 18. 07:35
 12/14 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen! Neked is minden jót, és baleset menteset kívánok!

# 1 voltam.

2019. dec. 18. 10:30
 13/14 anonim ***** válasza:
74%

Egyre kevesebb.

Rengeteg az autó, húzósan kell kihajtanod, ha nem akarsz várni egy órát.

A védett úton közlekedő meg nem ismeri a jobbra tartást, te vagy a hunyó.

Ne emlegessük már a 60-as, 70-es éveket, mikor az volt a csúcsforgalom, ha 5 autó összegyűlt egymás mögött.

2019. dec. 18. 13:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Elég kicsi az esélye.

Szinte minden ismerősöm szenvedett már kisebb-nagyobb balesetet. Volt amit ők okoztak, volt amit mások, akár utolérés, akár jobbkezes meg nem adása, akár egy rosszul felmért kanyar.

Legutóbb munkatársam elé kikanyarodtak miközben elsőbbsége volt, vagy több ismerősöm ütött el vadat, házillatot. Ezek szinte elkerülhetetlenek.

De ha csak magam nézem, hát sokszor a szerencsén és a saját vagy mások figyelmén, reakcióján múlt, hogy nem lett koccanás, baleset. Alapból elég rutintalanul kezdtem neki, eleinte csináltam figyelmetlenségeket. Mostanra meg azt látom, hogy nagyon sok esetben pillanatnyi apróságon múlik, hogy lesz-e baleset. Mikor látom, hogy az előttem menő autók egyszerre kezdenek sávot váltani, vagy véletlen egymásra húznak, vagy a szembe jövő félig átjön az én sávomba.

Vagy akadnak durva közlekedési helyzetek, például amikor a Hungária körút másik oldalára akar kijutni az ember meghibásodott jelzőlámpánál, úgy, hogy balról 3 sáv, jobbról 2 kanyarodó aztán 2 villamos sín, és még férj is be valahogy.

Szerencsére eddig csak tolatásnál húztam meg a lökhárítót, más autóban nem okoztam kárt.

2019. dec. 27. 02:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!