Miért nem tartja be szinte senki a követési távolságot autópályán?
Multkor volt részem benne, 1-2 méterre mennek egymás után 120-140nel. Én nagy helyet hagyok mert sehova nem szeretnék felkenődni stb.
Ha meg hagyok helyet levillognak. Nem elozes kozben, hanem amikor sorban haladnak a belso savban akkor. Varosban is. Pedig ugyanannyival megyek mint az elottem levo csak nem bele a se***be.
Nem védeni akarom az ilyeneket, de a miértekre válaszolok:
-ha megfelelő távolságot hagysz (mondjuk 100 méter), akkor 98% hogy elédvág valami jóval lassabb jármű, mondjuk egy 100al haladó román traileres, egy kis benzines autó, aki nem tud felgyorsítani, hasonlók. Így már alapból eltűnik a követési távolságod
-általában a belső sávnál vonatozásnál mindenki előrébb akarna jutni, de az elől haladó feltartja őket. Emiatt mindenki közel megy a másikhoz, jelezvén, hogy haladna ő is. Hiába vagy 10ik a sorban, ha 100 métert hagysz az előtted lévő előtt, a 11ik tuti villogni fog, hogy húzzál már, azt hiszi, nem vagy elég gyors
Egyebként ez a világon mindenütt így van. Ekkora forgalomban és tempónál egyszerűen életszerűtlen a megfelelő követési távolság, ezt el kell ismerni. A ráfutásos balesetek amúgy is nem emiatt történnek, hanem elalvás, csúszós út, rossz látási viszonyok miatt.
"Ha meg hagyok helyet levillognak."
Engem is állandóan levillognak, de szarok rá :D Sőt ha közel jön bekapcsolom a ködlámpám, nehogy már ő öljön meg.
"A ráfutásos balesetek amúgy is nem emiatt történnek, hanem elalvás, csúszós út, rossz látási viszonyok miatt."
A ráfutásos balesetek nagyon nagy része pont a legnagyobb csúcsban szokott történni amikor a sávok telítettek és nem tartanak követési távolságot. Nézz meg egy átlag nyári péntek délután az M7-esen. :D
A 6-os jól írja.
E mellett van még a tempomat, amit sokan előszeretettel használnak, és hiába a 130-as határ, sokan t×ak rá, mert "bírja az ótó". A(z adaptív) tempomat egy részét nem megfelelően használják sokan, mert ott is előszeretettel szeretik használni a minél kisebb követési távolságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!