Autópályán mennyi a legalacsonyabb sebesség amivel lehet közlekedni?
Azért kérdezem mert én abból indultam ki, hogy autópályára az hajthat fel akinek a járműve SÍK ÚTON 60km/h elérésére képes önerőből. Ez ugye azt jelenti, hogy ez emelkedőn lehet akár 40-50km/h is.
Ez azt jelenti, hogy autópályán 60km/h-val lehet haladni anélkül, hogy bárkit is akadályoznék? Hiszen ott jobbra tartás van ami lakott területen belül ugye nincsen, tehát autópályán csak annyi a szabály, hogy aki tötymörög az szépen kihúzodik jobbra mindenki más meg haladhat a belsőben.
A szerencsétlen kérdezőarra élvez, hogy ez az egyetlen szituáció, amikor valami hatalmat tud gyakorolni mások fölött. Ő 60-al megy, és egy szabálykövető kamionos kénytelen lesz mögötte 60-al menni, mert ugye autópályán a legtöbb helyen kamionnal előzni tilos.
Figyelj (kérdező): a KRESZ világopsan leírja:
3. § * (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
a) a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani;
b) a közúti jelzések rendelkezéseinek, továbbá a forgalom irányítására, ellenőrzésére jogosultak utasításainak eleget tenni;
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
26.§ (5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.
60-al menni indokolatlan akadályozás. Az nem indok, hogy épp ahhoz van kedved. Remélem, ha nem troll kérdés, egyszer tényleg közrefognak páran, kiszednek az autóból, és úgy megvernek, hogy a felépülésed után ingyen parkolhatsz bárhol a rokkantigazolványoddal.
"Maradjunk annyiban, ha valaki 130al telibe ver egy 60al haladó autót, akkor nem a 60al haladó lesz hibás."
A hibás nem. A halott igen.
15
Ezzel a gondolatmenettel ha a zebrán is elcsapnak valakit, akkor a gyalogos a hibás, mert miért ment ki az autó elé... Csak viszonyításképpen mondom.
"akkor a gyalogos a hibás"
Olvasd el újra, amit írtam, nem hosszú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!