Mi az a kizáró ok ami miatt kaphatok "B" kategóriás vezetői engedélyt de már semmilyen hivatásos vezetői engedélyt nem szerezhetek színtévesztés miatt?
Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 03:54
1/9 anonim válasza:
Lehet nekem még nagyon reggel van, de nem értelek, másrészt meg a kérdésedben a válasz is ott van.
2/9 anonim válasza:
Színtévesztés miatt B-s jogsit sem kaphatsz, sőt semmilyet szerintem.
Gondold el zöldnek nézed a pirosat a lámpás kereszteződésnél.... :)
Ha megkapod a b-s jogsit, akkor csinálhatod a többit is, nemhiszem, hogy pl egy kamionosnak "átlagon felüli" képességekkel kell rendelkeznie vezetés terén.
3/9 anonim válasza:
Én szerintem a színtévesztés nem egyenlő a színvaksággal. Csak a színvak nem kap jogsit, azért amit te is mondtál. A Színtévesztő szeme csak az árnyalatokat b*ssza el. Az exotrásam is színtévesztő és van jogsija.. Egyébként a kérdés értelmetlen.
4/9 anonim válasza:
Nem rossz a kérdés.
B-hez EÜ 1-es alkalmasság kell, akár testi fogyatékossággal, végtaghiánnyal "hikomatt" is vezethető, vagy cukorbetegség is belefér.
Ellenben hivatásoshoz EÜ 2-es szerintet a fenti példák kizárják.
5/9 anonim válasza:
B kategóriás jogosítványt szerezhetsz! Viszont gépkocsivezetéssel kapcsolatos munkát, ahova már II. csoportos egészségügyi alkalmasság kell, hivatalosan nem vállalhatsz. (Elég sok olyan más munkakör is van, ahol nem, vagy csak korlátozással tölthető be munkakör. (KRESZ oktató)
6/9 anonim válasza:
színtévesztők B jogsit kaphatnak csak hivatásos vezetői engedélyt nem talán a siketek is hasonlóképpen de abban nem vagyok biztos, valamint a különböző mozgás és végtag sérültek akik képesek rá megszerezhetik a B-t de hivatásost nem
7/9 anonim válasza:
10:43 - A siketek is kaphatnak...
8/9 anonim válasza:
Nekem is elém tettek az orvosi alkalmasságin ilyen lapokat pöttyökből, aztán azokból olvass ki számot, vagy valamit. Ez nekem sem ment. Rám mondták h színtévesztő vagyok. De ez hülyeség. Meg is van már azóta a forgalmi vizsgám is. Szóval ennyit erről, felismerem a színeket, csak a pöttyökből nem tudok olvasni. Mondták h hivatásos vezetőként emiatt gondjaim lehetnek, dehát hol érdekel ez engem, nem akarok taxis, vagy szállító, stb. lenni!
9/9 anonim válasza:
Színtévesztő vagyok és megvan a B-s jogsim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!