A KRESZ semmilyen módon nem engedi a záróvonal átlépését, ha az úton ott robban le egy autó azt sosem kerülhetem ki?
Igen. Elméletben csak akkor, ha a rendőr utasítást ad rá. Vagy ha leesik a hó és nem látszik a záróvonal.
A kreszt emberek írták és sok helyen hiányos vagy logikátlan.
"Rendkívüli helyzetben átlépheted"
Belinkelnéd ezt a szabályt? Mert sehol nem találtam. A kresz pedig egyértelműen leírja hogy semmilyen esetben nem lehet átlépni (kivéve ha terelővonal van, de az most más)
#6: Akkor ti mind szabálytalanok voltatok. Ha ott lett volna egy rendőr, minden joga meglett volna, ahhoz hogy végigbírságolja a sort.
Az a helyzet, hogy szarul van megírva a magyar kresz, mert nincs ilyen kivétel.
Egyébként ez általánosságban is jellemző a magyar jogszabályokra, hogy ésszerűtlenek és/vagy betarthatatlanok.
#7-re:
Nagyon le**arom, nyilván nem fogok mögötte addig dekkolni, amíg elvontatják.
Én ismerek egy egész családot, akik három és fél hete ülnek az autóban és várják, hogy a lerobbant Suzukit valaki elvontassa az útról.
A környékbeliek visznek nekik enni-inni, kannában hoznak nekik benzint is, hogy tudjanak éjjelente fűteni.
Már volt kint a tévé is forgatni.
Egyszerűen nem férnek el az út szélén álló autó és a záróvonal között.
Tolatni nem mernek, mert mi van, ha épp akkor szalad ki eléjük egy kisgyerek.
Szóval várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!