Ebben a cikkben szereplo treler onmagaban miert szabalytalan?
Mert túllépi a megengedett legnagyobb össztömeget.
Ez azért problémás, mert egy nagyobb fékezésnél irányíthatatlanná válik a szerelvény.
A múltkor pont előttem állt keresztbe egy ilyen az M1-esen.
Nem sokon múlt, hogy tömegkarambol legyen.
"szerencsetlenek csak haza akarnak erni"
Ahogy mindenki más is...
Előttem leírták miért veszélyes a túlsúly.
Gondolom még nem vezettél utánfutóval sem, nemhogy nagyobb súllyal. Kérdezz meg néhány kamionost, mennyire befolyásolja a súly a jármű mozgását (össztömeg, eloszlás súlypont stb stb.) Az egyszerű autósnak kb. elképzelése sincs
"szerencsetlenek csak haza akarnak erni."
Érdekes. Nekem inkább úgy tűnik, hogy pénzt akarnak keresni és azért szarják le a biztonsági előírásokat, hogy több pénzt keressenek.
Már ne haragudj kérdező, de nagyon nem értessz hozzá, nem érted ezeket.
Többször is le írja a cikkbaen hogy hogy több volt a súlya a megengedettnél. Ezen mit nem lehet érteni.
De nem úgy viselkedik egy túlsúlyos jármű közel sem mint egy normál. Ráadásul ezek még az általános szabályokat , sebesség korlátot se tartják be, csak nyomják neki ész nélkül.
Így már duplán vagy lehet triplán is szabálytalanok.
De majd egyszer próbáld ki , csak egy személyautóba üljön be öt ember, a csomagtartóba meg tegyél vagy 400 kiló cuccot és nézzd meg hogy viselkedik az autód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!