Belső sávban miért mennek gyorsabban?
Kicsit durvák hozzád, kérdező, némelyek indokolatlanul, de az igaz, hogy amikor az órád 50-et mutat, akkor nagy valószínűséggel nem mész gyorsabban 45-nél.
Persze, amikor balra akarsz kanyarodni, akkor nincs mit tenni, a belső sávban kell menni egy darabon. Ha nem mered jobban nyomni a gázt, mert még nagyon kezdő vagy, ezzel sincs mit tenni, idővel remélhetőleg majd beletanulsz. De azt meg tudod tenni, hogy próbálod minél kevésbé feltartani a többi embert, és nem őket okolni, ha megelőznek.
Az a baj legtöbbször hogy óra szerint mennek 50-et, de az is egy kis ráhagyással hogy biztos ami biztos inkább 45.
Na most ha csal a km óra 3-5 km-t, akkor ez csak jó ha 40.
Ez már elég idegesítően indokolatlan forgalom feltartás.
Holott ha 55-60 km/h lenne a sebesség az is tökéletes és nem büntetnek még érte.
Azt se értem hogy ha van trafipax akkor miért 35-tel kell menni.
Egyet ne felejtsetek el!
A közlekedés arról kellene hogy szóljon, biztonságban eljutni a-ból b- be!
Akik versenyzőt játszanak az utakon és leszólják a még gyakorlatlan kezdőket, a versenypályákon hamar elvéreznének !
Engem is bosszant, ha valaki teszetosza, bizonytalan, indokolatlanul feltartja a forgalmat, de 50-el menni óra szerint, amikor kanyarodna, nem a forgalom feltartása!
A közlekedés nem pont az udvariasságról szól. A belső sávba a legritkább esetben fog bárki is boldogan beengedni, ha látszik, hogy lassabban mész. Ha viszont felveszed a tempót, akkor meg nem kell beengedni, mert gond nélkül fogsz tudni sávot váltani. A kanyarodáshoz természetesen lassítasz utána, de időben ki is teszed az indexet, hogy tudják miért "tökölsz".
Egyébként jól ismerem a T betűs kezdők viszontagságait, jófej is szoktam lenni velük, de a túlzott önérzetességet gáznak tartom. Vagy beilleszkedsz a többiek közé, vagy örökké szidni fogod a "balkáni" állapotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!