Hasznosak-e (az éles helyzetekben) az automatikus vészfékező rendszerek (AEB)?
Meg hallottam olyat is, hogy véletlenszerűen fékezett be olyankor amikor nem volt vészhelyzet és abból lett baleset
Autópályán gyakori, hogy akadálynak érzékeli a keresztbe menő felüljáró pillérjét is. Először csipogni szokott, ha arra nem reagál az ember, akkor hajlamos vészfékezni. Reagálásnak viszont elfogad egy kis gázadást is.
A 2. válaszoló szimplán hülyeséget írt, a kormányt nem rángatjuk! Tudom, hogy jávorszarvas teszt, meg miegymás, de a valós forgalomban máshogy működnek a dolgok.
Mint az apuka feleséggel és két gyerekkel későn vette észre az előtte feltorlódott kocsisort, az ütközést elkerülendő balra rántotta a kormányt. Szemből meg jött a török kamion 90-el. Az egész család szörnyet halt ott a helyszínen. Egyszer ütöttem el egy őzet, akkor volt fél másodpercem eldönteni, hogy balra az árok és a fasor, jobbra a szemből jövő furgon, vagy letolom a gidát a francba, szerencsére jól döntöttem. Az alig 20 kilós állattól gazdasági totálkáros lett a kocsi, úgy átrendezte a motorteret, akkor képzeld el, ha másképp döntöttem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!