Sokan miért görcsösen előznek amikor vége van a falutáblának?
Figyelt kérdés
Sokat megyek főúton, sokszor megtörténik velem hogy a faluba beérve lelassítok 60-ra, majd kiérve a faluból elkezdek újra felgyorsítani. Sokan ekkora akarnak megelőzni, de ugye én is gyorsítok, ő is gyorsít, totál veszélyes, sokszor nem sikerül az előzés, de ha sikerül akkor büntetőfékez, mutogat vagy 80-al fog egész úton tötyögni. Nem értem, nem képes felfogni hogy a falu miatt megyek 60-al és ha kiérek a faluból akkor fel fogok gyorsítani?2019. aug. 18. 08:31
22/23 anonim válasza:
#14: Te nem mentél még 90 lóerőnél erősebb autóval igaz?
Lehet itt idiótázni, fröcsögni, de el kellene még fogadni mi a helyzet. Ha megkezdik az előzést, nem lehet gyorsítani és kész. Nincs kivétel.
23/23 anonim válasza:
Érdekes volt végigolvasni a vitátokat. Én úgy látom, hogy ha te vagy hátul, érdemes megvárni, mi lesz az előtted haladó “utazósebessége”. Viszont ha te vagy elöl, akkor a KRESZ értelmében akkor is tilos gyorsítani, ha totál felesleges és idegesítő az az előzés. Nem csak azért, mert ez a szabály és kész: sajnos sokan nem tudnak mit kezdeni azzal a szituációval, amikor a másik jármű rágyorsit és vagy a saját képességeikhez mérten túl nagy tempóval fejezik be az előzést nagy nehezen, vagy a visszasorolásnàl fékeznek akkorát, hogy a kettővel mögötted haladót sodorják veszélybe. Mindkettő rohadt balesetveszélyes szituáció és bizony én nem akarok egy ilyen helyzet után magyarázkodni akkor sem,ha én megúszom a csattanást. Majd visszaelőzöm később, ha nem halad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!