A kresz a biciklisekre nem vonatkozik?
Nézzétek már, a jó választ lepontozzák a 2-est a haszontalan semmirekellő válaszokat meg föl!
Vajon nem a szabálytalankodók pontozgatnak...?
Amúgy ha már.szabálytalanságot csináltok, ésszel csináljátok! Ha mondjuk átmész a piroson,ahol a kutya se jár senkinek sem ártasz. De ha bevágsz az a/szabályosan B/zebrán C/Zöldön átkelő gyalogos elé vagy szlalomozol a.gyolagosok közt,gondolod nem lesz baj,majd megállnak,vagy elugranak,akkor nem való bicikli,sem bármilyen jármű neked!!!
66%-os
1 Hasznos válaszodban;
"A kresz minden közlekedőre vonatkozik."
5-ös nem annyira hasznosban már rákérdezel az ellenkezőjére,mintha neked ez egy természetes dolog lenne ;
"de gondolom veled még sosem fordult elő, hogy átmentél gyalog a piroson, szabálytalanul keltél át az úttesten, biciklivel gurultál át a zebrán stb."
És nem,Én be szoktam a szabályokat tartani!
Szerintem most hagyd abba, még nem égtél nagyot!
Kedves tökéletesen és szabályosan közlekedő kérdező!
Képzeld, a biciklisek is kapnak néha csekket. Tesóm 10ezres bírságot kapott biciklivel piroson áthajtásért.
Amúgy meg alig vannak rendőrök, csodálom, hogy még nem szabadult el a pokol az utakon.
Ja, és amerre én lakom, nincs is rendőrség (pedig közel 20ezres város), néha a szomszéd város járőrei cirkálnak, de csak hogy megmutassák magukat. Na, itt mindenki úgy közlekedik, ahogy akar, mert nincs érte bünti.
És ez a kulcsa. Ha nincs szankció, nem kell betartani a szabályokat. Így gondolkodik sok ember. Hát ezért tart itt a közlekedési kultúra... Szokj hozzá, mert nem hogy nem fog javulni, sokkal rosszabb lesz!
" Ha nincs szankció, nem kell betartani a szabályokat."
Van szankció! Például ha átmész a piroson gyalog bahy biciklivel és elütnek!
Kedves kérdező!
Látom már megint sikerült egy kérdésnek álcázott panaszt kiírni, ami csak arra jó, hogy megosztást szítson. Gratulálok!
Amúgy a kérdésedre a válasz:
Trmészetesen a KRESZ minden közlekedőre vonatkozik, beleértve a kerékpárosokat is.
Ez az elmélet - a gyakorlatban viszont a kerékpárral közlekedők is pontosan akkora mértékben tartják be a szabályokat, mint akik a közlekedést más módon oldják meg...
Felesleges egy járműfajtát kiemelni a jelenlegi siralmas magyar közlekedési morál illusztrálására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!