Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kresz a biciklisekre nem...

A kresz a biciklisekre nem vonatkozik?

Figyelt kérdés
3 biciklis ment át tegnap különböző időpontokban és helyeken előttem a piroson amikor Én épp majdnem átértem a zöldön,kettő ebből majdnem el is ütött, még direkt nem is nézett oldalra,simán gurult át a piroson. Az egyik begurult a zebrán, miközben kelt át a tömeg,majd a zebra közepén állt le és várta,hogy a lámpa zöldre váltson,mit sem törődve a többi emberrel,mintha azok nem lennének! Tavaly beszóltamnegy biciklisnek,aki a családjával feleség,2 gyerek áthajtott előttem egymás után, miközben nekem zöld volt a lámpa ő nekik pedig piros. Beszóltam nekik,hogy nem látják, hogy piros a lámpa,amire a kopasz,nagy darab, kigyúrt tetovált fickó le akart szállni, hu ogy megverjen a bicikliéről, a családja eközbem ment előre!
2019. aug. 8. 08:35
1 2
 11/18 anonim válasza:
46%

Nézzétek már, a jó választ lepontozzák a 2-est a haszontalan semmirekellő válaszokat meg föl!

Vajon nem a szabálytalankodók pontozgatnak...?

Amúgy ha már.szabálytalanságot csináltok, ésszel csináljátok! Ha mondjuk átmész a piroson,ahol a kutya se jár senkinek sem ártasz. De ha bevágsz az a/szabályosan B/zebrán C/Zöldön átkelő gyalogos elé vagy szlalomozol a.gyolagosok közt,gondolod nem lesz baj,majd megállnak,vagy elugranak,akkor nem való bicikli,sem bármilyen jármű neked!!!

2019. aug. 8. 09:50
 12/18 A kérdező kommentje:

66%-os

1 Hasznos válaszodban;

"A kresz minden közlekedőre vonatkozik."

5-ös nem annyira hasznosban már rákérdezel az ellenkezőjére,mintha neked ez egy természetes dolog lenne ;

"de gondolom veled még sosem fordult elő, hogy átmentél gyalog a piroson, szabálytalanul keltél át az úttesten, biciklivel gurultál át a zebrán stb."

És nem,Én be szoktam a szabályokat tartani!

Szerintem most hagyd abba, még nem égtél nagyot!

2019. aug. 8. 09:57
 13/18 D. Brasco ***** válasza:
50%
Milyen érdekes hogy az ősszes ilyen a szabálytalanság miatt síró,rinyáló "kérdésnél" mindegyik "kérdező" a ma született bárány aki még soha semmilyen szabályt nem szegett meg........hanem ők a minta polgár iskolapéldája.......
2019. aug. 8. 10:18
 14/18 anonim válasza:
48%
13-as, Oké,gondold el,hogy te betartod a szabályokat mész át éppen a zöldön autóval,amikor is elédugrik egy gyalogos ( miközben neki piros van) elütöd,rendőrség,kórház,stb. Ha mondjuk Te mennél gyalog akkor meg az autós megy át a piroson miközben Te szabályosan haladsz a zebrán. Lehet,hogy legközelebb inkább átmész a piroson( mert emlékezni fogsz, hogy múltkor majdnem elgázoltak a zöldön) így mindégy alaon átmész,és elképzelhető Te LESZEL az első léldában lévő gyalogos!
2019. aug. 8. 10:42
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Kedves tökéletesen és szabályosan közlekedő kérdező!

Képzeld, a biciklisek is kapnak néha csekket. Tesóm 10ezres bírságot kapott biciklivel piroson áthajtásért.

Amúgy meg alig vannak rendőrök, csodálom, hogy még nem szabadult el a pokol az utakon.

Ja, és amerre én lakom, nincs is rendőrség (pedig közel 20ezres város), néha a szomszéd város járőrei cirkálnak, de csak hogy megmutassák magukat. Na, itt mindenki úgy közlekedik, ahogy akar, mert nincs érte bünti.

És ez a kulcsa. Ha nincs szankció, nem kell betartani a szabályokat. Így gondolkodik sok ember. Hát ezért tart itt a közlekedési kultúra... Szokj hozzá, mert nem hogy nem fog javulni, sokkal rosszabb lesz!

2019. aug. 8. 10:44
 16/18 anonim válasza:
A konklúzió ebből,a szabályokhoz kell alkalmazkodni, alapból kivételek vannak,de ne a kivétel legyen az első helyen.
2019. aug. 8. 10:48
 17/18 anonim válasza:
100%

" Ha nincs szankció, nem kell betartani a szabályokat."

Van szankció! Például ha átmész a piroson gyalog bahy biciklivel és elütnek!

2019. aug. 8. 10:51
 18/18 Alex Fly ***** válasza:
50%

Kedves kérdező!

Látom már megint sikerült egy kérdésnek álcázott panaszt kiírni, ami csak arra jó, hogy megosztást szítson. Gratulálok!

Amúgy a kérdésedre a válasz:

Trmészetesen a KRESZ minden közlekedőre vonatkozik, beleértve a kerékpárosokat is.

Ez az elmélet - a gyakorlatban viszont a kerékpárral közlekedők is pontosan akkora mértékben tartják be a szabályokat, mint akik a közlekedést más módon oldják meg...

Felesleges egy járműfajtát kiemelni a jelenlegi siralmas magyar közlekedési morál illusztrálására.

2019. aug. 9. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!