Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért gyűlölik egymást a...

Miért gyűlölik egymást a budapesti közlekedők?

Figyelt kérdés

Ha autót vezetek a városban hiába tartok be minden szabályt, mind a biciklisek, mind a gyalogosok, mind a többi autós ellenségként kezelnek, a legapróbb vélt vagy valós (általában vélt) sérelemért ordítoznak velem, de minimum úgy néznek rám, mint a véres rongyra. A legártalmatlanabb hibáért is könyörtelenül elítélnek. Az az ember érzése, hogy autósként ő a közellenség, aki csak foglalja a helyet, szennyezni a környezetet, és amúgy is honnan van pénze relatíve drága autóra, biztos lopta.

Ha biciklizek a városban, akkor azokon a helyeken, ahol gyalogosokkal kell együtt közlekedni (budai felső rakpart pl.) szándékosan nem engednek el, beszólnak, elküldenek a f*ba, veréssel fenyegetnek. Ahol pedig autósokkal, ott szintén ordítanak, leszorítanak, időnként mindenféle túlzás nélkül szándékosan meg akarnak ölni. Az az ember érzése, hogy biciklisként másodrendű állampolgár, akinek az élete nem ér annyit, mint autóban ülve, és amúgy is biztos csóró, ha nincs pénze autóra.

Marad a gyaloglás és a BKV, ahol ha igazán nagyon meghúzza magát az ember, akkor talán nem kerül konfliktusba, de ha nem figyel ott sem nehéz: elég fiatal férfiként nem átadnom a helyem egy idős nőnek, akit nem vettem egyből észre, és az egész kocsi engem fog gyűlölni. Még örülhetek, ha nem posztolják ki a fejem facebookra egy erősen eltúlzott történettel az alávalóságomról, mint amihez hasonlót minden másnap látok megosztva a falamon. A legjobb az, ha inkább soha nem ülök le, biztos ami biztos.

Az az ember érzése, hogy itt mindenki gyűlöl mindenkit, és csak arra várnak, hogy a legkisebb apróságra is ugorjanak, és kitöltsék az összes feszültségüket a másikon. Csak én érzem így? Én csinálok valamit rosszul, vagy ez tényleg általános probléma?

2019. júl. 23. 14:42
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Nem gyűlöl senki senkit, legfelebb lenéznek. Az ember többezer éve úgy működik, hogy lenézi, megveti azt, akinek kisebb,kevesebb,csúnyább bármije is van.

Az utcán jól látható, kinek mire futja. Ez csak látszat, de épp elég, hogy lenézzenek.

Vegyél egy Bentleyt, azzal nem kötözködnek. Talán a Hummer jobb

2019. júl. 23. 15:01
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Lazulj már be egy kicsit, ember! Látszik, hogy teljesen be vagy feszülve, bevonzod ezeket a dolgokat.
2019. júl. 23. 15:03
 3/9 A kérdező kommentje:
#1: jelenleg autóval egy 2 éves 3-as BMW-vel járok, nem hiszem, hogy az lenne a gond, hogy szegénynek néznek.
2019. júl. 23. 15:10
 4/9 anonim ***** válasza:
24%
Hűha, nálad lehet a hiba, mert én tengeralattjárón kívül szinte mindennel szoktam közlekedni és pàr (mondjuk havi 1-2) minősített paraszton kívül még egy dudaszó nem sok, annyit sem kapok.
2019. júl. 23. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
17%
Hát, nem tudom. 20 éve Budapesten közlekedek, de még soha nem akadtam ki ennyire. A prémium kategóriás autó tulajdonosok egy szűk csoportjának viselkedése egyszerűen hidegen hagy, ha eddig terjed az intelligenciájuk, az ő bajuk. Mondjuk a biciklisektől nekem is felforr az agyvizem, akik az ÚTON, az autók között cikázva öngyilkosmerénylőt játszanak, a pirosnál beállnak a kocsisor elejére két autó közé, ha pedig valakinek a holtterébe kerül és megjárja, akkor még az autós a hibás. Ha az út szélén biciklizik úgy, hogy meg lehessen kerülni, akkor semmi gond, de ne már az autók között, a sáv közepén, rosszabb esetben az út közepén.
2019. júl. 23. 18:22
 6/9 A kérdező kommentje:

#5: azt mondod nem akadsz ki 20 éve, aztán négy soron keresztül ekézed a bicikliseket, hogy milyen sok köztük a barom. Hát én meg pont erről a hozzáállásról beszélek. Garantálom, hogy sok biciklis akivel találkoztál téged tart ugyanekkora baromnak, és akkor meg is érkeztünk egymás gyűlöletéhez. Ha a gyűlölet túl erős szó neked, akkor helyettesítsd be nyugodtan mással, de szerintem jól leírja a dolgot.

Lehet, hogy te pont nem ordítottál még ki a pirosnál a szerinted szabálytalankodó biciklisre, de kicsit hevesebb vérmérsékletű (avagy frusztráltabb) sofőrtársaink pont az általad leírt logika alapján teszik ezt meg. A méghevesebb (avagy elmebeteg) emberek meg mondjuk ilyen helyzetben direkt rá is húzzák a kormányt indulásnál a biciklisre.

(Nem a közlekedésről szeretnék vitát nyitni, csak ha már feljött gondoltam leírom, hogy pont azért kerülnek ki a pirosnál balról, mert jobbról holttérbe kerülhetnek.)

2019. júl. 23. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:
16%
A 4-es válasz miért is lett lepontozva?
2019. júl. 23. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert magyarok vagyunk.
2019. júl. 24. 18:31
 9/9 anonim válasza:
Te valamit nagyon rosszul csinalsz amigo..
2019. júl. 25. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!