Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Biciklivel a városban biztonsá...

Biciklivel a városban biztonságosan?

Figyelt kérdés

Sokat jártam el régebben biciklizni, de leginkább erdőbe. Jogsim nincs, a bkvt nem szeretem, gondoltam biciklivel járnék a munkába és pár helyre.

Mikre kell odafigyelni? Mivel nincs mindenhol bicikliút, szeretnék a legkorultekintobben menni. Gondolom index helyett a kezemet kell kitartani, hogy a kocsis mogottem tudja a szandekomat. Ezen kivul még miket illik/ tanacsos hasznalni?

2019. ápr. 2. 19:07
 1/4 Alex Fly ***** válasza:
76%

A KRESZ bizros ismerete mellett sokat segít:

[link]

2019. ápr. 2. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:
68%
2019. ápr. 2. 19:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm
2019. ápr. 2. 19:32
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

mindig nagyon figyelj a körülötted történő dolgokra.

ha nagyobb kátyút, csatornafedelet kerülsz előtte mindig nézz hátra!

ne húzódj túlságosan az úttest szélére, parkoló kocsiktól is tarts akkora távot, ha kirúgják az ajtót akkor ne kapd telibe.

mindig legyél felkészülve arra, hogy nem kapod meg az elsőbbséget, vagy figyelmetlenségből vagy szimpla parasztságból.

járdán vendég vagy, néha elkerülhetetlen higy járdán menj, akkor ne zavard a gyalogosokat!

ha zebrán tekersz át nincs elsőbbséged, csak ha tolod a bicajt!

Állj meg a piros lámpánál.

Csengőd legyen, kerékpárúton és gyalog-kerékpár úton azzal tudod figyelmeztetni a gyalogosokat. járdán nem csengetsz, kivárod.

kanyarodásnál, kerülésnél karjelzéssel indexelj.

kb ennyi

2019. ápr. 3. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!