A budapesti taxisok nagyobb része beszéli az angolt?
Egy csak angolul beszélő ismerősöm szerinte taxival eljönni hozzánk, és kissé túlaggódva, azon idegeskedik, hogy megtudja e majd értetni magát a sofőrrel.
Személy szerint azt vettem észre, hogy a többség beszél angolul, de igazából nem tudom.
Ha százalékban kifejezhető akkor mit mondanátok a saját észrevételeitek alapján a sofőrök többsége tud angolul?
Nem hiszem hogy készül erre vonatkozó statisztika, és miután magyarként nem szoktam elkezdeni angolul társalogni a taxisokkal, saját tapasztalatom sincs.
Az ismerősnek javasolnám a Taxify vagy valamilyen hasonló alkalmazás használatát, ahol előre be tudod írni hogy hova mész, így nem merül fel kérdés, amit meg kellene beszélni a taxissal.
Vagy ott van ugye a Google Translate amibe beírja angolul amit szeretne és felmondja a taxisnak magyarul, ha máshogy nem megy.
Van megoldás, nem pánikolni kell, hanem gondolkozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!