Miskolcon van olyan autósiskola, ahol automata sebváltós kocsikkal is oktatnak?
Akkor kis segítség a váltáshoz:
Induláshoz egyesbe válts. Max 20-ig nyomd egyesbe, de érdemesebb kevésbé dinamikus induláshoz 15 körül váltani. Kettest használj 5-28-ig kb. menettempóban. 30 körül 3-asra válts, ha dinamikusabban akarod, akkor 35-40 körül. Hármas menettempója 29-41 körül. Hármasról négyesre annál a sebességnél érdemes váltani, amikor eléred az átlagtempót. 45-50 körül válts kb. 4-esbe, menettempója 42 (bár ha nagy a teher, 44-45 inkább) -65. Utána 5-ös, de az most mindegy.
Ezek a számok persze autóról autóra változnak, nem tudom, hogy neked milyen.
Próbáld ezek szerint váltani, és figyeld meg közbe a motor hangját. Ha megszokod, akkor odanézés nélkül is tudsz majd váltani.
na először is....nem hinném hogy lehet Mo-n automatával tanulni...pont azért, mert nálunk nem annyira elterjedt ez a fajta.
másrészt meg én is így voltam hogy nem érdekelt az autó, csak azért lett jogsim, mert már ciki volt hogy csak az anyósülésen ülök...
aztán jött egy lehetőség..és belevágtam...bár én se tudtam vezetni sőt..áá életemben se vezettem
de amikor elkezdtem a rutint nagyon béna voltam...és ez később se változott..3 hónapja van jogsim, de már volt koccanás..nem vagyok nagy sofőr..
szóval a történettel nem untatni akarlak, csupán arra rávilágítani, hogy a jogosítvány egyrészt nem kényszer másrészt meg ha az, akkoris beléd fog ivódni
szóval azt hogy mikor kell váltani...nem lehet általánosítani
de annyit mondhatok hogy figyeld a fordulatszámmérőt, a motorhangot
a fordulat ne legyen se alacsony, viszont 2500 felett se...
halld, érezd
utána már gyerekjáték...észre sem veszed
na bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett
sok sikert, kitartást
lehet tanulni Magyarországon is automatán
most más linket nem keresek, egyébként is csak pesti címeket találtam ._.
köszi mindenkinek, de nekem normás kocsival nem fog menni...
rutinom sincs meg, kb. 8órát vezettem, addig még nagyjából ment, de kivittek a forgalomba én meg ha belegebedek se tudok figyelni a váltóra meg a kuplungra meg az útra egyszerre. a vége az lett, hogy felhajtottam a körforgalmi rész domb részére x'D Azóta remegek mint a kocsonya, ha apumék szóba hozzák, hogy már pedig meg kell csinálni -.-'
Szerintem van, de nem éri meg autómata váltóssal.
Amikor apum megengedte, hogy vezessem az egyik autóját, egyből jól ment, (3-as helyett 5ösbe tettem egyszer :D) szerintem nem nehéz. Mondjuk én már gyakoroltam quadon, úgy elég könnyű :D csak kuplunk be, gázt elengedni és egyet felfele a lábammal. Így kicsit könnyebb mint autóban :D ha nem megy, előszőr tanulj meg egy ilyennel :D F/13
8 óra rutin után egyenesen veszélyes forgalomba menni!!! pláne egy nagyon-nagyon kezdő vezetőnek. Én azt hiszem a kétszeresét toltam rutinon, és utána forgalom...és a lefulladás nagyon-nagyon gyakori, azért ne parázz. Amúgy ezt az oktatódnak is látnia kéne, ha lassabban fejlődsz:|
A sebváltást meg figyeld meg a családi autónál(fordulatszámmérőt meg km/h-át, esetleg kérd meg a sofőrt, h közben magyarázza)...tutira ráérzel.
Minden nagyobb autósiskolában van lehetőség automata váltós autón tanulni.Ennek csak az a hátránya hogy manuálisat nem vezethetsz.És nem igaz hogy kevés van belőle.Európában és Magyarországon is egyre több automata váltós kocsi van.Én manuálisan tanultam de automata az autóm.100x jobb az automata.Ha kevés lenne az automata , kocsi , nem lenne rá igény akkor az autósiskolák nem indítanának olyan tanfolyamokat.De mivel van rá igény és egyre több az automata váltós így megéri nekik is.
A vezetni tudás a közlekedési helyzetek helyes kezelésérőtől és a szabályok szerinti vezetéstől függ.Nem pedig attól hogy rángatsz-e valami kart állandóan az ülésed mellett.
Egyébként nem is értem hogy egy 21. századi autóban mit keres még a kuplung pedál ,a manuális váltó a régi kor csökevénye ,egy elavult őskövület amihez sok ember érthetetlenül ragaszkodik.
Na mit lett azóta ?????????
Én is most tanulok vezetni, illetve tavaly lett meg a rutinom, de a forgalomba én is szenvedek, és persze hagyományos autót vezetek és készülök a forgalmi vizsgára, amitől félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!