Agglomerációból bejárni BP belvárosi munkába mennyi idő?
A kiindulópont legyen mondjuk az észak-keleti agglomeráció, Gödöllő, Veresegyház, Fót hármas és térsége. A cél állomás pl a Magyar Nemzeti Múzeum és a Kálvin Tér.
A kérdésem az volna, hogy reálisan mennyi időbe telne mondjuk az ingázás autóval bejárni dolgozni a belvárosba? Reggel 9 óra körüli munkakezdéssel és délután 5 órai végzéssel.
Kérem, hogy budapesti rutinos közlekedők segítsenek a válaszaikkal.
Pont a két legszarabb időszak, olyan 1-1,5 óra lehet. Ha van valami baleset az M3-ason, akkor a 2 óra sem elképzelhetetlen.
Ha nincs külön parkolód, akkor a parkolókeresés + séta további 10-20 perc.
Szerintem ha teheted, akkor jobban megéri busszal/hévvel és metróval menni.
Autóval 1-1.5 óra között, ahogy felettem írták. Annyit hozzátennék, hogy ha utcán akarsz parkolni, akkor ne akarj. A Pollack Mihály téri mélygarázsban havi 29e Ft a napközbeni bérlet.
Ugyanez az út pl. Gödöllőről fixen 1 óra 10p körül van HÉV + M2-es metróval + amíg odaérsz a HÉV állomásra. Fótról hasonló idő, csak ott buszozni kell. Szóval nem lassabb a tömegközlekedés, viszont lényegesen olcsóbb, mint a dugóban amortizálni az autót, égetni a benzint, és a belváros közepén fizetni a méregdrága parkolást.
Belvárosba ne akarjál autóval menni. Olyan 1-1,5 óra, ha nincs semmi extra. 2-3, ha van. Gödöllőről praktikusan H8+M2+M3-mal 70 perc alatt a Kálvinnál vagy. Tehát nem érsz be gyorsabban, (és akkor még parkolni is kell, bár ha van helyed akkor nyilván neked az mindegy).
Olcsóbbnak nem mondanám a kocsit...
Mindenesetre, azt ajánlom dolgozni ne a Kálvin téren dolgozz, ha Gödöllőn laksz, vagy ne lakj Gödöllőn, ha ott dolgozol.
A város már így is meg van őrülve.
Ha drágállod a budapesti árakat, akkor nézz szét a déli agglóban, ott olcsóbb!
Köszönöm mindenkinek. Az ingatlan helye adott Gödöllőtől nem messze, ez nem változhat egy állás függvényében sem. Nálunk a munkát igazítjuk az életvitelünkhöz és nem fordítva, szerencsére van miből válogatni.
A leírtak alapján a tömegközlekedés a belvárosba ugyanúgy 1,5 óra mint autóval. A kiszámolt 1:10-1:15 percekhez még hozzá jönnek a kis séták otthonról az első megállóig és az utolsótól a munkahelyig. Tömegközlekedés egyébként sem opció sajnos, eleget láttunk az elmúlt pár évben az utazóközönség színe-javából. Tömegverekedés, buszsofőr összeverése, késes fenyegetés, szexuális molesztálás, pénisz mutogatás, hajléktalan húgy, stb stb... minden tiszteletem azoké akik így is felszállnak a BKV -ra.
Más megkérdezettek és a fenti válaszok után végül elutasítottam a belvárosi állásajánlatokat, nekem sajnos nem fér bele napi 3 óra kocsiban (vagy tömegközlekedésben) töltött idő. Sajnos az élet rövidebb ennél és gyakorlatilag a munkánál minden más fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!