Biciklisként neked is eleged van a a bicikliúton futó/sétáló emberekből?
Vidéken élek, és két kisváros között 5 km-es bicikliút van, járda nincs.
Elvileg sétálhat a bicikliúton gyalogosok, viszont tudtommal nem akadályozhatják a biciklis forgalmat.
Nem tudom, tapasztaltatok-e hasonlót, de marha idegesítő az egymás mellett futó (aztán csöngetésemre pofát vágva arrébb vánszorgó) vagy a fülhallgatóval futó emberek.
Külterületen nincs járda, a gyalogosnak az úton, forgalommal szemben kellene mennie tudtommal - ha nincs bringaút. Ha van, akkor emlékeim szerint, mint a segédmotorosok: használhatják. De előnye a rezidenseknek van, mindig, mindenhol!
Az úton az autó több előnyt élvez a bringással v. gyalogossal szemben. A bringaúton ez a bringásra igaz a gyalogossal szemben. A járdán pedig a gyalogosra a bringással szemben.
Az együttélés miatt KRESZ ide vagy oda, nem látok problémát abban, hogy átadjuk egymásnak a közlekedési teret. DE AZZAL IGEN, hogy annyira nem tiszteli a másikat, annyira nem képes partner lenni, hogy aki valóban joggal van a helyén (legyen az autós-bringás-gyalogos) azzal szemben Ő pampog, ahelyett, hogy meghúzza magát. Ő a "vendég" ott - csak a nagy demokráciában és a magas elméjében ez már nem esik le neki.
Te példádra: az nem fér bele, hogy élőláncot alkotva akadályoznak. Alkossanak élőláncot, de nekem azért van csengőm, hogy ők erre elhúzzák a csíkot, nem saját szórakoztatásra. A babakocsis félrehúzódhat, megállhat addig. Pofát meg ne vágjon, mert valaki pofánvágja.
Egyébiránt: ha baleset történne, a gyalogost bármelyik helyszínelés után bírságolni fogják. Nyilván nem a szándékosról beszélek..
Háhá, ma már bármerre nézel, ott fog futkosni valaki. Bringaúton, járdán, parkban, falon (a pók), trágyadombon (a légy), stb. stb.. :D
Vidéken élek, nálunk talán 6 km is van a két település között, tudom pontosan, miről beszélsz. A jó hír, hogy azért még mindig több az értelmes, mint a síkagyú. Lehet, ha ide is elér a civilizáció, meg a streamelt zene és edzőmixeket hallgató arc (már láttam olyat, aki rendesen, fejhallgatóval futkározott - biztos nem tudta eldönteni, hogy zenét hallgasson szuperjó minőségben, vagy szuperjó életérzést csináljon magának a flaszteron végigcsörtetéssel)
Amíg kis település, szerintem nyugodtan vedd néha a fáradtságot, beszélgessetek a dologról. Kicsit menjetek együtt és lehet agyalni arról, hogy miért rossz az, hogy elfoglalja mások helyét. Nyilván olyankor, amikor azok a mások is pont szeretnék használni a saját helyüket.
Igaz én futó vagyok (terepfutó), de ha lejövök az aszfaltra nekem ellenkezőleg: inkább erős szimpátiám van a bringásokkal (országútisokról beszélek/triatlonistàkról). Egyrészt esztétikailag is pihentetem a szemem rajtuk az intervall recoveryjében, tetszik a bringás izomzat, másrészt kölcsönösen helyet adunk egymásnak (biccentenek a fejükkel, visszastírölnek, de volt, aki már oda is szólt bíztatást).
Hogy miért van így? Talán tiszteljük egymásban a sport szeretetét vagy a szép formákat vagy szimplán intelligensen helyet adunk egymásnak/figyelünk a másikra? Én futóként, főleg, ha be is dugom a fülem, egyrészt olyannal teszem, ami beengedi a külső zajokat, másrészt kresznek megfelelően bal oldalon közlekedek úton, így látom ha érkezik bringás szemből, gyalogosúton pedig a szélén futok és rendszeresen hátra pillantok, hogy ne zavarjak mást a szűk úton. Nekem nem volt negatív tapasztalom, de az egymásra figyelés és a másik tisztelete célra vezetne szerintem.
igen, egyre inkább.
errefelé 2 város között nincs járda, így elvileg szabályos, hogy ott futnak.
de például ma is (lexarva a vírushelyzetet) 3 kb. 40-50 éves pocakosabb férfi fut előttem (természetesen egymás mellett), aztán mikor odaérek, nagy nehezen afélremásznak, és a legjobb,h folyamatosan köpköd oldalra, de legalább, mikor mellé értem, akkor abbahagyta.
ha eltalál, akkora pofont kap majd tőlem, h egy ideig nem lesz kedve futkosni.
ezzel együtt vannak normálisabb futók is, de marha fárasztó, hogy amikor rájuk csöngetsz, még ok vannak megsértődve, hogy le kell húzódniuk.
Nálunk az emelkedőn van egy 2+1 sávosnak kinéző kerékpárút, amiből valójában a +2 a járda. Csak felfestés választja el a kettőt egymástól. Mindenhol egyértelműen van jelezve. Minden üres, emberünk mégis a sávom közepén flangál. Na mondom nem csengetek, mert a másik sáv üres, kikerülöm biztonsággal ott. Persze neki állt feljebb, és el is árulta az IQ-szintjét.
Egyebek mellett engem az is értetlenséget vált ki belőlem, amikor a 3-3,5 méter széles gyalog- és kerékpárúton (a patak mellett) úgy tekernek egymás mellett, hogy sehogy se lehessen kikerülni őket. Eszembe nem jutna az előzésnél hosszabb ideig helytelenben tartózkodni (még akkor sem, ha mással együtt biciklizem), vagy ha mégis, akkor 30-40 másodpercenként figyelném, hogy jönnek-e.
Igen.
2 várossal arrébb van egy bicikliút-szakasz, amit azért hanyagolok, mert folyton ott tolják a babakocsit, meg sétálgatnak. Van járda, de keskenyebb, feltételezem, azért nem használják, és a legszebb az egészben, h sértődötten pofákat vágtak, ha csöngettem.
egyszer megkérdeztem 2 babakocsit toló nőt (egymás mellett tolták természetesen), hogy miért ott sétálgatnak? -"ott sétálok ahol akarok b@szd meg!" hát jó, prolikat nem lehet észérvekkel meggyőzni.
2 város között nálunk sincs járda, csak főt és bicikliút, ezért rengetegen futnak ott.
a futók normálisabbak, mint a buta babakocsis anyukák (tisztelet a kivételnek), de köztük is van olyan, aki vérig van sértődve, amiért jövök, és 10 másodpercig nem tudnak egymás mellett futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!