Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » KRESZ elméletet be kell...

KRESZ elméletet be kell magolni vagy honnan tudjuk mi a leg fontosabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Elkezdtem a KRESZ-t. Az oktatóm le irat mindent persze annyira gyorsan beszél, hogy idő sincs le irni mindent

Ma az órám írtunk kb 4oldalnyit, nagyon sokat. Kérdeztem tőle, hogy magoljuk be vagy hogy legyen. Azt mondta a lényeget. 🙄

Jovoheten kapom meg a könyvet. Nos miből tanuljak vagy hogy mit mert az oktatóm elég nyers. Kicsit parázok!

Köszönöm a válaszokat!

2019. jún. 25. 21:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Vannak logikus részei, de igen, a nagyját be kell magolni.

Igazából a legfontosabbak az elsőbbségi helyzetek. A kresz vizsgán is ezek súlyozva számítanak (3 pontosak), és a való életben is nagyon könnyen balesetbe keveredhetsz, ha nem tudod hogy hol kinek van elsőbbsége. A leggyakoribb baleseti ok az elsőbbségadás elmulasztása.

2019. jún. 25. 21:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem jegyzeteltél mindent, akkor inkább a könyvet kezdd el olvasni.

Az én magolásom eredménye anno 3 bukást jelentett, negyedjére már kezdtem érteni, de mire elkezdtem vezetni azt a maradék dolgot is elfelejtettem amit megjegyeztem.

2019. jún. 25. 21:36
 3/12 anonim válasza:
100%
Semmit se kell bemagolni,otthagyod az egészet és kész!Semmit se kell megcsinálnod.
2019. jún. 25. 21:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem bemagolni kell, hanem megérteni. A KRESZ egy logika mentén van megcsinálva, ezt a logikai alapot kellene elmagyarázniuk az oktatóknak is.
2019. jún. 25. 21:58
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

A KRESZT nem magolni kell, hanem érteni.

Aki panaszkodik hogy sok, vagy nem érti, az gondolkozzon el azon, hogy egy átlagos utazás során a gyakorlatban is értenie kell majd a szituációkat, szabályokat.

2019. jún. 25. 22:19
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem szabad magolni, érteni kell. Amúgy 4 oldal az mióta sok? Egyetemen matekból 4 oldal volt a bemelegítés...
2019. jún. 25. 22:25
 7/12 A kérdező kommentje:

Ertem, hogy mit írtok, de az oktató csak magyaráz magyaráz és egyszerűen lehetetlenség követni

Ha a könyvből tanulok ott is a lényeget kell kiszűrni.

2019. jún. 25. 22:45
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Gyenge az oktatás minősége.

Ezzel sajna nem nagyin tudsz mit krzdeni, de áthidalható

Azt most hagyjuk ki a lehetőségek közül, hogy iskolát váltasz, de ne ez a nyers stílusú fazon legyen majd a gyakorlati oktatód, mert ott már nem mellékes szereplő.

A KRESZ tanulásához az oktatás végig hallgatása csak az egyik pillér, de kell mellette tanulni KRESZ könyvből, és az sem árt, ha az internetet is használod tanulásra.

Van sok hasznos cikk, videó.

A szabályokat nem szabad magolni, akkor egy nagy katyvasz lesz, meg kell érteni, a KRESZ alapvetően logikára épül, a teszt kérdések többsége is megválaszolható logikusan gondolkozva.

A tesztek alapvetően nem a tanulásra vannak, azokkal a tudást lehet bizonyos szintig vissza ellenőrizni, de közben tanulni is lehet.

Az viszont félre vezető, amikor csak a kérdésekre adott válaszokat jegyzed meg, de nem tudod miért az a helyes.

A KRESZ időnkét változik, de még mindig sokat lehet tanulni régi videókból, amelyek fönt vannak a youtube-n is... persze azt észre kell venni, ha egy szabály már nem aktuális, de ezek a videók vizuálisan is segítik a tanulást.

Bármennyire jó egy előadó (a tied nem az) minden részletre nem tér ki az előadásain, azért kell több forrásból tanulni, és ha kérdés van, feltenni, de itt még csak nehezít, nem ellehetetlenít egy rossz oktató... vezetés tanuláskor már alapvető fontosságú lesz az oktató.

2019. jún. 25. 23:20
 9/12 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem teljesen felesleges az ún. oktatás, ami annyiból áll, hogy felolvasnak diasorokat. Vedd meg a könyvet, abban minden le van írva tisztán és érthetően, még QR-kódos videók is vannak hozzá. A többi már csak a szorgalmadon múlik. Az viszont igaz, hogy a KRESZ jó részét magolni kell, pl. a különböző szabályokat, de egy kisebb része viszont abszolút logikai dolog, pl. az elsőbbségi viszonyok (ami a legfontosabb része az egésznek).
2019. jún. 26. 00:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Valamikor régen a kismotor jogsihoz nem kellett csak a táblákat ismerned és átmentél. Na, ez nekem elsőre nem sikerült.

Mérgemben az összes tábla nevét és a jelentését bemagoltam. Később ez igen jól jött. Azóta még háromszor vizsgáztam KRESZ-ből gond nélkül.

Szóval, van amit érdemes szó szerint bemagolni, mert a beugratós kérdéseknél sokszor ezen múlik a helyes válasz.

2019. jún. 26. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!