Hova kellene tenni a mágnest? Felül vászon, fa, padozata lehet fém, fa nem tudom. Nem utaztam rajta.
Tele van vízzel és jó pár holtest lehet még benne.
Alig hiszem, hogy egyetlen emelési ponton ki lehetne venni.
2019. jún. 10. 07:50
4/12 anonim válasza:
Én inkább abban látom a problémát, hogy ekkora tömeg mozgatására alkalmas mobil elektromágnes nem sok lehet a tágabb értelemben vett környéken, de ha van is sok tonna emelésére alkalmas ilyen szerkezet, az minden bizonnyal komolyabb betáplálást igényelne, mint ami a helyszínen elérhető. És természetesen az is egy valid érv, hogy ha nem egyben szedik ki, hanem darabokban, akkor megint lehet menni pásztázni a vizet, hogy hová is tűntek az áldozatok.
2019. jún. 10. 07:58
5/12 anonim válasza:
Fizika órán te sem nagyon figyeltél, kedves kérdező.
2019. jún. 10. 09:16
6/12 anonim válasza:
Ahogy előttem írták, kérdéses, hogy van-e ekkora mágnes, lehet van, de azt meg is kell táplálni, a hajótest nem bírja el. Na meg könnyen lehet, hogy előbb cuppanna rá a mágnes a híd vázszerkezetére, mint a roncsra
2019. jún. 10. 11:59
7/12 anonim válasza:
Kérdező, a Hableány nem egy marák vasszeg, hogy elektromágnessel emelgessed.
Ugye az megvan, hogy az egész hajó úgy épült meg, hogy a teljes hosszában alá van támasztva (úszik a vízen), már attól megroppanhat, ha csak a két végén emelik meg. Ezért kell megtervezni az egész kiemelést, hogy egyáltalán hol lehet úgy átfűzni alatta a hevedereket, hogy nem roppanjon össze az 5
2019. jún. 10. 14:22
8/12 anonim válasza:
...ne roppanjon össze az 50 tonnás hajótest + még az a 10-20 tonna víz is benne van...
Bocs, az eleje elment véletlenül.
2019. jún. 10. 14:23
9/12 anonim válasza:
Valószínűleg meg lehetne oldani, de nem is igazán van erre lehetőség/eszköz amiatt, hogy nem csupán a teherbírásról van szó, hanem egyben szeretnék kiemelni, ahhoz pedig nem elég egy ponton (egy elektromágnes tapadási pontján) rögzíteni, mert akkor arra az egy pontra koncentrálódik az a 100-150 tonna súly és garantáltan darabokra hullik a hajó. Itt az a fontos, hogy minél több ponton, minél nagyobb felületen feküdjön fel a hajó, hogy a terhelés el tudjon oszlani és egyben ki lehessen emelni.
2019. jún. 10. 18:32
10/12 anonim válasza:
A hajo sok olyan anyagbol épl fel, ami nem mágneses, pl.fa. A másik gond, a hajo a viz felszinén képes felfekudni de egy ponton nem lehetne logatni, nincs olyan pont amin logva elbirná a többi sulyát. Minimum több mágnes kéne, de akkor meg ha sikerulne is ugyanezek a gondok fennálnának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!