Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet áthúzni a Hableán...

Hogyan lehet áthúzni a Hableány alatt négy kötelet?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni... átúsznak a búvárok a hajó alatt? Átférnek egyáltalán?
2019. jún. 8. 23:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Már napok óta a tévében elmagyarázták a szakértől lépésről lépésre, hogyan fog zajlani az egész művelet. Miért nem nézed meg a mindennapos sajtótájékoztatót? A pasas tényleg értelmesen, egyszerűen elmagyarázta.
2019. jún. 9. 01:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Már vagy háromszor is láttam ezt ismételve a hírekben, de akkor röviden összefoglalom neked:

A hevederek elé egyre növekvő vastagságú vezetőszárak vannak kötve. A legvékonyabb szárat húzzák át legelőször a rögzítési pontokon, majd az magával húzza a többit, amiknek a legvégén a hevered van.

Hogyan húzzák át a hajó alatt? Egyszerűen keresnek olyan egyenetlenséget a vízfenéken, ahol a legvékonyabb szár átfér és onnantól kezdve az már húzza maga után a hevedert is. Ha nincs ilyen pont a vízfenéken, akkor aláásnak és csinálnak egyet, ez utóbbi egy nehezebb feladat lesz.

2019. jún. 9. 01:54
 3/16 anonim ***** válasza:
42%

már azt is elmondta egy búvár, hogy fekvő helyzetben küzdött hogy a hajó alatt átdughasson egy vezetőt(mint a tűt a ruhában)aztán azzal áthúzzák a többit.

értik a szakmát, megoldják.

mondjuk én az ukrán kapitányt küldeném le, nézze meg mit csinált...

2019. jún. 9. 11:54
 4/16 anonim ***** válasza:

[link]

"Egy heveder hat – egyenként 32 milliméter vastagságú – drótkötélből áll egymás mellé kötve, ezt kell átfűzni a hajó alatt, mondta Jasenszky. Ezeket úgy fogják áthúzni a hajó alatt, hogy egy vékony kötéllel áthúzzák a vastagabb vezetőkötelet, amihez hozzá van kötve van a heveder."

És a vékonyabb köteleket???

Ugyanitt: "...de még azt sem lehet tudni, hogy homok, kő vagy sóder van alatta."

Akkor min is hasalt az a búvár???

Szóval azt értem, hogy nem tolják a cuccokat, hanem húzzák. De amivel húzzák az egyik oldalon, annak a végének már a másik oldalon kell lennie. És egyetlen búvár sem mehet / bújhat be a hajó alá!

2019. jún. 10. 23:48
 5/16 anonim ***** válasza:
Vagy - kezdem sejteni: egy merev vezető-csövet DUGNAK át a hajó alatt?
2019. jún. 10. 23:50
 6/16 anonim ***** válasza:
57%
"mondjuk én az ukrán kapitányt küldeném le, nézze meg mit csinált..." ezzel azért várjuk meg a vizsgálat végét.
2019. jún. 11. 12:15
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

Én még mindig nem értem, pedig tényleg fizikus vagyok. Bocs, de boldogok azok, akik nem gondolkodnak.

Csak hisznek, és az elég. Nekem nem elég.

Legyen a hajó egyik oldala A, a másik oldala B. Csak az egyszerűség kedvéért.

Az 'A' oldalon vannak a kötelek (mindegy, valahol lenniük kell).

A 'B' oldalról csak akkor lehet HÚZNI, ha a kötél végét meg tudom fogni. De ehhez azt át kell juttani a

'A' oldalra!!! Ehhez még fizika sem kell, könyörgöm. Töketlen mindegy, migyen vastag kötelet, DE ÁT KELL

VEZETNI A HAJÓ ALATT.

Mármost a búvároknak mindent megtiltottak. Épp eszű ember nem úszik át egy hajóroncs alatt, mikor még a fenék összetételét sem ismeri. NA???

2019. jún. 11. 15:34
 8/16 anonim ***** válasza:
57%
A 'B' oldalról csak akkor lehet HÚZNI, ha a kötél végét meg tudom fogni. De ehhez azt át kell juttani az 'A' oldalról a 'B'-oldalra. NEM???
2019. jún. 11. 15:40
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez utóbbi javitás, és elnézést kérek.
2019. jún. 11. 15:41
 10/16 anonim ***** válasza:
57%

Még egy: tök mindegy milyen vastag / vékony a kötél.

Át kell főzni a hajó alatt!

Mármost egy kötelet nem lehet tolni! Tök mindegy milyen vastag / nehéz. Egy kötelet sik területen sem tudsz tolni, nem hogy egy folyam fenekén???

2019. jún. 11. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!