Hogyan lehet áthúzni a Hableány alatt négy kötelet?
Már vagy háromszor is láttam ezt ismételve a hírekben, de akkor röviden összefoglalom neked:
A hevederek elé egyre növekvő vastagságú vezetőszárak vannak kötve. A legvékonyabb szárat húzzák át legelőször a rögzítési pontokon, majd az magával húzza a többit, amiknek a legvégén a hevered van.
Hogyan húzzák át a hajó alatt? Egyszerűen keresnek olyan egyenetlenséget a vízfenéken, ahol a legvékonyabb szár átfér és onnantól kezdve az már húzza maga után a hevedert is. Ha nincs ilyen pont a vízfenéken, akkor aláásnak és csinálnak egyet, ez utóbbi egy nehezebb feladat lesz.
már azt is elmondta egy búvár, hogy fekvő helyzetben küzdött hogy a hajó alatt átdughasson egy vezetőt(mint a tűt a ruhában)aztán azzal áthúzzák a többit.
értik a szakmát, megoldják.
mondjuk én az ukrán kapitányt küldeném le, nézze meg mit csinált...
"Egy heveder hat – egyenként 32 milliméter vastagságú – drótkötélből áll egymás mellé kötve, ezt kell átfűzni a hajó alatt, mondta Jasenszky. Ezeket úgy fogják áthúzni a hajó alatt, hogy egy vékony kötéllel áthúzzák a vastagabb vezetőkötelet, amihez hozzá van kötve van a heveder."
És a vékonyabb köteleket???
Ugyanitt: "...de még azt sem lehet tudni, hogy homok, kő vagy sóder van alatta."
Akkor min is hasalt az a búvár???
Szóval azt értem, hogy nem tolják a cuccokat, hanem húzzák. De amivel húzzák az egyik oldalon, annak a végének már a másik oldalon kell lennie. És egyetlen búvár sem mehet / bújhat be a hajó alá!
Én még mindig nem értem, pedig tényleg fizikus vagyok. Bocs, de boldogok azok, akik nem gondolkodnak.
Csak hisznek, és az elég. Nekem nem elég.
Legyen a hajó egyik oldala A, a másik oldala B. Csak az egyszerűség kedvéért.
Az 'A' oldalon vannak a kötelek (mindegy, valahol lenniük kell).
A 'B' oldalról csak akkor lehet HÚZNI, ha a kötél végét meg tudom fogni. De ehhez azt át kell juttani a
'A' oldalra!!! Ehhez még fizika sem kell, könyörgöm. Töketlen mindegy, migyen vastag kötelet, DE ÁT KELL
VEZETNI A HAJÓ ALATT.
Mármost a búvároknak mindent megtiltottak. Épp eszű ember nem úszik át egy hajóroncs alatt, mikor még a fenék összetételét sem ismeri. NA???
Még egy: tök mindegy milyen vastag / vékony a kötél.
Át kell főzni a hajó alatt!
Mármost egy kötelet nem lehet tolni! Tök mindegy milyen vastag / nehéz. Egy kötelet sik területen sem tudsz tolni, nem hogy egy folyam fenekén???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!