Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A Mávnál miért nem vezetik be...

A Mávnál miért nem vezetik be a csendes zónákat a vonatokon?

Figyelt kérdés

Sokan emlegetik,hogy a vonaton lehet olvasni, dolgozni,tanulni.

Ez az ÖBB vonatain tényleg lehetséges, de a Mávnál nem.

Gyakori például,hogy gyerekcsoportok utaznak a vonaton, akik bizony meglehetősen zajosak.

A gyerekcsoporttal magával nem lenne baj, ha lenne nekik külön wagon.

Vagy,ha ez nem lehetséges, akkor a fent említett módon, a vonatokon a "zajos" zónába kapnának jegyet.

A csendes zónát pont azoknak találták ki, akik hasznosan szeretnék tölteni az utazási időt, olvasással,tanulással, munkával.

Az ÖBB-nél eleinte csak a Railjeteken volt ez, viszont az új személyvonatokat is elve úgy rendelték,hogy legyen csendes meg nem csendes zóna.

A MÁV-nál eleve fel sem merült az ötlete.Pedig nem növelte volna meg a beszerzések árát.

Meg amúgy is, az EU fizeti.

2019. máj. 22. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Inkább örüljünk, annak, hogy 60 perc helyett csak 30-at késik 1-1 vonat. Egyébként nyilván a pénzhiány miatt.
2019. máj. 22. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
32%
Én 6 évig vonatoztam minden héten 2X, MÁV-al. Tudtam olvasni, tanulni stb. Gyerekcsoporttal is max. 1X találkoztam. Elégedetlenkedők mindig lesznek sajnos, nem értem mit kell ebből ekkora problémát csinálni. Ha olvasni akarsz, akkor fogj egy könyvet és olvass, ne a másikra figyelj
2019. máj. 22. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Első körben a menetrend betartását kéne bevezetni aztán jöhet a többi.
2019. máj. 22. 19:14
 4/10 anonim ***** válasza:

A MÁV 2019-ben miért nincs 2019-es szinten? :D

Majd ha utoléri magát akkor lesz csendes zóna.

2019. máj. 22. 19:35
 5/10 anonim ***** válasza:
41%
az is csoda, ha néha a dohányzást tiltó tábla tud érvényesülni
2019. máj. 22. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

5-ös, én rengeteget vonatozok, de dohányzó embert igen régen láttam vonaton. Az állomások szinten tilalmas területein mondjuk annál többet.

A csendes zónák bevezetése amúgy remek ötlet, de a MÁV-Startnak jelenleg a vonatnemenkénti egységes szolgáltatások biztosítása is komoly nehèzségekne ütközik - amíg igen gyakran légkondi nélküli fecske-Bhv kerül IC fordába, addig hogyan is vàrhatod azt, hogy majd pont a csendes zónás kocsi nem fog kimaradni a stokkból?

2019. máj. 22. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 azt hozzá kell tennem, hogy nem a legjobb környéken szoktam sajnos vonatozni
2019. máj. 22. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, amíg nem vezetik be, próbálj beszerezni zajszűrőös fejhallgatót. Drága ugyan, de tényleg jók, azzal már nyugodtabban tudnál olvasni.
2019. máj. 23. 07:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Azta, éppen ma reggel gondolkoztam ezen a vonaton munkába jövet. :D

Engem is rettenetesen idegesít, MINDEN NAP van a vonaton ordítozó gyerek, és/vagy üvöltve telefonon trécselő nagyon fonto$h ember, akinek muszáj az egy órát végigdumálnia úgy, hogy még a vonat vége se maradjon le az üzleti kalandjairól, vagy az unokahúgának a matekdolgozatának az eredményeiről. Aláfestőnek pedig mindig van valaki, aki fülest már nem bírt lopni a telefon mellé, így hangosan hallgatja a "zenéjét".

Nagyon zavaró.

Igazából az a baj, hogy ha lenne is ilyen, nem hiszek benne, hogy érdekelné az embereket. Gondolj bele, elméletileg most is tilos a vonaton zajongani, aztán meg lehet nézni, mennyire érdekli az embereket. Vagy a dohányzási tilalom... :(

Sokan egyszerűen csak debilek, nem lehet velük mit csinálni. :(

Ha tudnád, hogy működnek a zajszűrős fejhallgatók, nem ajánlanád erre a problémára, ugyanis teljesen alkalmatlan erre.

2019. máj. 23. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:

A zajszűrős fülesek úgy működnek, hogy "érzékelik" a beszűrődő hangot, és ellensúlyozzák egy másik hanggal, hogy a kettő kioltsa egymást. Ez pl a busz dübörgése ellen nagyon jól használ, de kiabálás ellen semmit nem ér.

Másik kérdéstől idézek egy másik válaszolót:

"Tényleg a monoton zajok ellen jó az ilyen fejhallgató, mert adott frekvenciatartományt szűr. Ahhoz, hogy váratlan zajokat tudjon kiszűrni, olyan intelligens vezérlés kellene, ami a zavaró hang jelentkezésekor késés nélkül azonnal kioltja az adott zajforrás hangját, figyelembe véve a változó intenzitást és a változó frekvenciát is. A váratlan hangok kiszűrésére akkor alkalmas, ha azok frekvenciatartománya épp egybeesik a szűrő által kioltott frekvenciatartománnyal.

Szóval ez nem csak egy egyszerű fejhallgató lenne, hanem egy mesterséges intelligencia által vezérelt kütyü (aminek a reakcióideje 0 kellene legyen)."

2019. máj. 23. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!