Minek van Wifi a buszokon, vonatokon ha nincs rajta internetelérhetőség?
Beszerelik a buszba a routert azt utána nincs rajta net.
Ez megéri valakinek?
Vonaton mindig szokott lenni csak el kell fogadni előtte a felhasználási feltételeket. Viszont buszon még nem találkoztam ilyesmivel.
Amúgy itt Magyarisztánban szerinted történik úgy bármi is hogy az valakinek ne érje meg? :) /a kérdés költői /
Értelek titeket. Nekem is van mobilnetem. Csakhát, na...
Gondolom Jóska, Pista jó cimbora volt s megnyerték a pályázazot, de ez már a működtetésre kevésbé vonatkozott.
Egyébként a helyközi játatokra gondoltam leginkább, távolságiakon inkább szokott lenni, bár ott sem mindíg.
1. Nyilván sok a települések között a lefedetlen terulet. A szolgáltatók lakosságarányos legedettséget reklámoznak, az van 99 szàzalèk körül. Ettől a buszon, vonaton nem lesz net.
2. Természetesen nincs túl sok üzemeltetési háttér és tapasztalat e cégeknél, így sokszor sima bénaság az ok: alultervezik a kapacitást vagy egyszerűen senki nem nézi meg a közlekedési szolgáltató részéről, hogy működik -e a net.
3. Az utasok is valószínűleg magukban meg egymás közt szitkozódnak, menedzsment szintre vagy a médiába nem kerül a probléma, így nem is oldódik meg.
mi van kiírva a matricán? free wifi. az meg van, nem? ígértek ők internetet is? ugye, hogy nem :D
de amúgy leírták a főbb problémákat.
hozzánemértés, lefedettségbeli problémák.
olyan routerek vannak beépítve, amik azt a célt szolgálnák, hogy 1-2 eszközt kezelnének gond nélkül.
amint ki kéne elégíteni 20-30 eszköz igényét, már nem győzik, lefagynak, összeomlanak...sofőr meg ugye honnan tudná, mit kell csinálni, sokszor igazából sehogy nem is tud belenyúlni, mert direktbe rá van kötve az elektromos rendszerre, és kész, nem kell azt piszkálni.
Néhány okot már leírtak. Az pedig már csak technológiai kérdés, hogy a buszokon csak mobilnetet tudnak leosztani, amelynek sávszélessége nem minden esetben éri el a maximumot...
Vonatok esetén szóbajöhet vezetékes megoldás is, de attól sem lehet csodákat várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!