Miért csinálják ezt? Szabályos ez így egyáltalán?
Adott egy 2x2 sávos gyorsforgalmi út. Egysávos körforgalomban végződik, így még a körforgalom előtt egybe olvad a két sáv, méghozzá a belső szűnik meg. Általában (legalábbis amikor én arra megyek) sokan vannak arra felé, főleg kamionok, így a külső sávban kialakul egy viszonylag hosszú sor. A belső szinte üres, de ha akár csak egy autó is megpróbál előre menni a belsőn, mindig akad egy önkéntes kamionos vagy kisteher, aki behúzódik félig a belsőbe, nehogy véletlen el lehessen mellette menni. Nem lenne egyszerűbb, ha haladna mindkét sor, és mindenki beengedne egy autót, majd menne? (Azt hiszem, ezt hívják zipzár-elvnek.) Miért csinálják? Miért kell parasztnak lenni?
Eddig még annyira nem is zavart, de ma amikor bementem a belsőbe, már majdnem a vége volt (kb. 50 méterrel előtte), egy kisteher szándékosan bevágott elém, de úgy, hogy satuznom kellett hogy ne verjem telibe. (Nem mentem gyorsan, 30-40 km/h lehetett.) Majd miután bejött elém, én kimentem a helyére a külsőbe, ő pedig leszorított, le kellett mennem a leállóba. Ezek után már kezd elegem lenni ebből az egészből, érdekelne ennek a "sávfoglalósdinak" a miértje. Valaki tudja esetleg?
Teljesen megértem a kamionosokat, mert amig ott tart a közlekedési kultúra Magyarorszagon, hogy tolakodás index nélküli bevágás, elsőbbség kierőszakolás, (vagy ha a megszünő sáv feltorlódik akkor mar helyezkedés, és aki eddig bent állt semennyit nem halad) addig viseld el el Te is ezt tőlük, vagy állj be a sor végére, és nem lesz ebből gondod.
Itt nem a kamionosok a hibásak, ők is ugyanúgy haladnának mint Te, csak ők a nagyobb súly, miatt nem tudnak ugy indulni és sok győkér bevág. Nyilvan nem lenne ez, ha minden müködne úgy ahogy kell.
En mindig leoacsizok az ilyen kamionosokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!