Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Muszáj befejeznem a jogsit?

Muszáj befejeznem a jogsit?

Figyelt kérdés
Februárban abbahagytam,pár óra lenne még hátra + a vizsga és meglennék,mindennel,de nem akarom befejezni.Utálom az egészet,tiszta gyomorideg vagyok,ha kocsiban kell ülnöm,rosszul vagyok ettől az egésztől.Pár éve,volt kocsival egy balesetem és még más mellé is nagyon félek beülni,és én még 70-ig sem merek felgyorsulni.
2010. júl. 4. 20:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az, hogy most fél, nem jelenti azt, hogy örökké gátlásos lesz. Viszont egy jogsi 80e-nél kezdődik, nagyjából ennyit már beleölhetett, szerintem senki nem él olyan jól, hogy ennyi lazán kidobjon az ablakon.

Mellesleg inkább azokkal kellene leszámolni, akik többel mennek a megengedett sebességnél, vagy a türelmetlenkedésükkel zavarják a másikat.

Általában nem a lassú hajtásból keletkezik a baleset :)

2010. júl. 5. 11:31
 12/18 anonim ***** válasza:
ne haragudj, de a lassú, rutintalan vezető sokkal nagyobb veszélyt jelent a forgalomra, mint a gyorshajtók... gondolj a kalapos öreg bácsikára, aki 90 évesen egy évben 2 szer megy a trabantjával
2010. júl. 5. 11:50
 13/18 anonim ***** válasza:
Max annyiban, hogy ez is veszélyes meg az is. De millió példát lehetne mondani arra, hogy a türelmetlen autós miatt lett baleset, aki nem bírta elfogadni, hogy 50 helyett 45-tel megy valaki városban, ráelőzött, és csatt.
2010. júl. 5. 12:44
 14/18 anonim válasza:
Azért megnézném hogy amikor öreg bácsika előtted megy a trabantjával 20al te meg rohannál a kórházba a gyerekeddel akkor mennyire akadnál ki. Őszintén nem kívánom ezt de azért ebbe is gondolj bele mielőtt megszólalsz
2010. júl. 5. 23:27
 15/18 anonim ***** válasza:

én mondtam, hogy nem végletekben kell gondolkozni. De ne mondd már hogy nem előztek még meg téged, amikor a megengedett max sebességgel mentél. Autópályán 130al előzől és rádvillognak, városban 50-nek mész, és kanyarodó sávból rádelőz, stb. Mert velem ilyenek történnek. Mindig betartom a max sebességet, mivel időben elindulok és rászánom az időt. Ennek ellenére nap mint nap látok barmokat az úton, akik nem csak a saját, hanem a többi közlekedő életét is kockáztatják.

Egyébként, a gyerekedhez meg ha hívsz mentőt, az megy megkülönböztető jelzéssel, és elméletileg 15 p alatt ott van, még 10-15 alatt meg kórházban. Te meg azért gondolom a piros lámpánál csak meg meg állsz, meg ha dugó van akkor sem a járdáról kerülöd ki a kocsikat. gondolom.

De azt meg teljesen kizárom, hogy minden nap, az autósok kb 10%-a éppen a kórházba / életfontosságú ügyben siet.

2010. júl. 6. 01:19
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha már az anyagi oldal felől nézzük a dolgot (valaki írta az elvesztgetett 80 ezret), akkor gondoljunk bele:

Mennyibe kerül egy koccanásos vagy még súlyosabb baleset?!

(És akkor még nem beszéltünk a személyi sérülésről.)

2010. júl. 7. 09:38
 17/18 anonim válasza:

Igazad van abban hogy az emberek nem járkálnak orvoshoz minden nap. De ha a gyerekd már megőrül a fájdalomtól mert eltört a keze ahoz nem mentőt hívnak. És ha esetleg gyerekorvoshoz mész oda is magad viszed.

Ja és akárhogy mondod a sok rutintalan ember csak vesélyeztet, mert a másik réteg akik rutinosabbak sokkal kapkodóbbak. De ha mindenki normális tempóban menne akkor nem lennének ilyenek.

Vegyünk egy példát:

90 a megengedett sebesség, előtted mennek 60-70el. Vagy nem mer menni, vagy cigizik, eszik iszik telefonál számtalan a példa. Na mostmár nem fogsz 70el utána döcögni amikor 90el mehetnél, ami érthető. Ráelőzöl jön a baj. És kinek a hibája? Ha belegondolsz annak aki 70el ment előtted mert ha ment volna 90el akkor nem előzől rá. Na ilyenekbe gondolj bele azért.

Másik helyzet meg tényleg nem érdemes leraknod mert ha hirtelen kocsiba kell pattannod 10 év vezetés után azt se fogod tudni hol a fék meg a gáz meg a kuplung. Na akkor így vezessél....

Azért hihetetlen milyen csökevényesek és barmok vannak az utakon/gépek előtt.

Én erre azt szoktam mondani hogy nagy az Isten álletkertje. Csak az a baj hogy alacsony a kerítés.

Úgyhogy ilyenekbe kell belegondolni

2010. júl. 8. 12:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Tipikus példája vagy annak a típusú vezetőnek, aki miatt a balesetek egy nagy hányada történik. Leírom, hátha megfogadod:

1.) én nem mondtam, hogy a rutintalan vezetők nem veszélyesek - de valamikor meg kell szerezniük a rutint, éppen ezért rutin a neve, mert nem megtanulható, hanem tapasztalás által jön.

2.) eszemben sincs védeni azokat, akik azért mennek lassan, mert cigiznek - esznek- isznak- telefonálnak. Elítélem őket.

3.) ha 10 év nem vezetés után pattansz kocsiba, akkor hiába vezettél előtte mondjuk 2-3 évet, ugyanúgy elfelejted ennyi idő alatt, max hamarabb rázódsz újra bele. Bár egyetértek abban, hogyha valaki megszerzi a jogsit, akkor vezessen sokat a rákövetkezendő időben, mert olyankor lehet jól elmélyíteni a tudást, amíg friss.

Viszont ez a mondatod kicsit kiveri a biztosítékot: "90 a megengedett sebesség, előtted mennek 60-70el.(..)Na mostmár nem fogsz 70el utána döcögni amikor 90el mehetnél, ami érthető. Ráelőzöl jön a baj. És kinek a hibája? Ha belegondolsz annak aki 70el ment előtted mert ha ment volna 90el akkor nem előzől rá"

1.) ha ráelőzöl nem feltétlenül jön a baj, csak ha nem tudd kivárni, amíg szabályosan + biztonságosan meg tudod előzni.

2.) Ha 90a megengedet sebesség, akkor nem KELL 90-nel menni. Akkor minimum sebesség lenne kiírva, mint az autópályán a kapaszkodósávban.

Lehet, hogy ő korán indult el, és nem akar 1 órával korábban odaérni, ezért lassabban megy.

Lehet, hogy az üzemanyagon akar spórolni, mert minél lassabban megy annál kevesebbet fogyaszt az autó.

Lehet, hogy valami olyan meghibásodás van az autóján, amivel a "leghamarabb szervízbe kell menni". Nyilván akkor sem fog max sebességgel menni, és lehet, hogy ez nem is lenne biztonságos.

Lehet, nem érzi biztonságosnak a 90-et, mert nem olyanok a látási viszonyok, nem olyanok a körülmények, nem megfelelő gumi van az autóján, vagy esetleg nem megfelelő a reakcióideje - és teszem azt azért, mert már előtte 1000 km-t levezetett.

Te neked semmi közöd igazából ahhoz, hogy ő miért megy lassabban. Ez egy társasjáték. Alkalmazkodunk a másikhoz. Ő neki is ugyanannyi joga van az úton lenni mint neked. Az hogy te sietsz, az egyéni szociális problémád, ami miatt nem sodorhatsz közlekedési balesetbe mást.

Mellesleg ha valaki 60-al megy előttem én is ráelőzök, ha megfelelően a körülmények, de nem kezdek el villogni rá, vagy belemenni a seggébe. És én is mindig 90-el megyek, ahol annyival lehet szabályosan, és a forgalom is engedi. (Ugyanakkor még így is van, hogy belemásznak a seggembe, pedig elvileg ugye utol sem érhetnének, ha betartanák a 90-et)

2010. júl. 8. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!