Színtévesztő vagyok, B kategóriás jogsim van, van esélyem arra hogy hivatásos jogsit kapjak?
Orvos fogja eldönteni, függ attól, hogy milyen színt tévesztesz. Mivel színtévesztő vagy, ezért valószínűleg tudod. Amúgy manapság a szakma elég toleráns, de érdemes olyan orvost keresni, aki halad is a korral. Legtöbbször azt csinálják, hogy a jogsiba belekerül, hogy színkorrekciós szemüveggel vezethetsz csak. Amúgy a színtévesztés (Nem SZÍNVAKSÁG!) korrigálható speciális szemüveggel, ami (milyen meglepő!) magyar világszabadalom és a Műszaki Egyetemen kísérletezték ki, oda is kell majd menned, ahol megnézik a szemed. Itt találsz róla részletes infót: szintevesztes.com. Én 20 éve vezetek színtévesztőként jogosítvánnyal minden probléma és szemüveg nélkül. Bár a múltkorjában csináltattam ilyen korrekciós szemüveget, kb. 70e-be kerül egy menő szemüvegkerettel és olyan, mint egy napszemüveg színezett lencsével. Vezetésnél sem zavaró.
Amúgy meg fogsz lepődni: még repülőgépvezetői jogosítványt is szerezhetsz! Persze csak nappali VFR (normál látási viszonyok (Visual Flight Rules) mellett engedélyezett, tehát nem IFR (Instrument Flight Rules) - műszeres, rossz időben használható repülési szabályok szerintit) repülési jogosítvánnyal. Hobbira az is jó, én már vezettem repülőt is gond nélkül.
És jó tudni, hogy a magyar férfiak 8%-a színtévesztő, még ha nem is tud róla, vagy nem mondja el. Szóval nem kell szégyellni. Mindenkinek van valami defektje, van akinek a szemével, van akinek az agyával :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!