Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » C+E kategória friss B-s jogsival?

C+E kategória friss B-s jogsival?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elég nagy bajba kerültem, és elkeseredettségemben írok most ide. Múlt évben elvégeztem a B kategóriát, múlt héten pedig a C-t, és ma szerettem volna beíratkozni C+E-re de mintha egy vödör jeges vízzel öntöttek volna nyakon, közölték, hogy azt csak két éve meglévő jogosítvánnyal lehet elkezdeni. Ez azért nahyon nagy gond Nekem, mert én már helyet foglaltam fuvarozásban B kategóriával amint meglett a jogsim, és már meg volt a következő munkahely (kamionos cég), a jelenlegi munkáltatómnak pedig jeleztem a felmondási szándékomat. Van két kisfiam, nem szeretnék munka nélkül maradni vagy kihagyni akár egy hónapot is, mert nem tehetem meg. Olyanokra gondoltam hogy eltekinthet e ettől a két évtől az NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) ha mutatok nekik KM igazolást vagy bármit...? Van bármi lehetóség? A segítséget nagyon megköszönöm! Üdv

2019. márc. 27. 18:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Körülbelül nekem is ez a véleményem, de kíváncsi vagyok, van-e olyan ember, aki ezt másképp gondolja.

Lenne értelme ennek a kezdős baromkodásnak, de nem kettő évre, hanem mondjuk 10-12 hónapra......

2019. ápr. 5. 13:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Sok környező országban nem is letezik ez a kezdő jogsi fogalom, egyből csinálhatod az E kategóriát is, és vontathatsz akár...
2019. ápr. 5. 22:46
 13/19 anonim ***** válasza:
Pfff... Agyarország.
2019. ápr. 5. 22:59
 14/19 A kérdező kommentje:
Németben, Osztrákban, Romániában is ez van. Szerbiában állítólag nem. :)
2019. ápr. 6. 07:05
 15/19 anonim ***** válasza:

"Romániában is ez van. Szerbiában állítólag nem. :)"

Mármint mi? Romániában egyből csinálhatod az E kategóriát sikeres C kategóriás vizsga után, akkor is, ha előtte semmilyen jogosítványod nem volt.

2019. ápr. 9. 12:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Lassan már romániánál is szarabb itt a helyzet
2019. ápr. 9. 18:54
 17/19 A kérdező kommentje:
Tegnap mégtovább áskálódtam és eddig téves volt az info hogy Romániában is kell 2 évet várni. Valóban nem kell. Legyél 21 éves és ennyi
2019. ápr. 10. 06:09
 18/19 anonim ***** válasza:
Persze ez nem olyan biztos, hogy olyan jó. Egy kezdő vezetőnek nem olyan jó ötlet, hogy egyből soktonnás utánfutókat rángathat, amelyek összevissza rángatják az autót - kamiont. Romániában amúgy is túl lazák az utánfutókra a szabályok, autópályán pl futóval 120-al mehetsz, ami a gyakorlatban 130-140 is lehet.... Ami már sok. Mint láthatjuk, ezt a szokást Magyarországon is betartják.
2019. ápr. 10. 16:04
 19/19 A kérdező kommentje:
Itt épp ez a lényeg, hogy ha valaki megcsinálja a B-t és ezt követően két éven át gyűjt egy autóra és majd csak ezt követően megy forgalomba akkor ő hivatalosan rutinos vezető, holott gyakorlatban nem az, és ő már megcsinálhatja 200 km megtétele után a C+E kategóriát míg én (persze ettől nem tartom magam csúcsnak nyilván) közel egy év alatt (annyi se) lenyomtam 120.000km-t de nem csinálhatom meg. A C kategóriám is sikerült elsőre mindenből, úgy gondolom az E kategóriával sem lenne bajom, szóval nem teljesen értek veled egyet, max annyiban hogy totál kezdő valóban ne akarjon nyergesre ülni, de én ettől függetlenül ennyi km után csak nem számítok kezdőnek, amikor egy hűtős furgonnal gond nélkül terítem Pestet is stb. De ismétlem, nem tartom magam abszolút rutinosnak, mert van még biztosan rengeteg dolog amivel nem. Találkoztam - talán nem. Is fogok- de annyira rutintalannak sem.
2019. ápr. 10. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!