Az elektromos roller hány wattos motorteljesítményig számítható az "50 cm3 alatti", tehát jogosítvány nélkül vezethető kategóriába?
Figyelt kérdés
elektromos, roller, watt, motor, teljesítmény, jogosítvány, nélkül, vezethető, kategória, engedély2019. febr. 20. 18:05
1/2 anonim válasza:
Nem igazán értem a kérdést. Az elektromos roller nem minősül járműnek, tehát nem használhatod közúton, legyen az bármilyen erős. Ha járműnek minősül, mert megvannak rá a minősítései, akkor segédmotorként(max. 4kW) vagy motorkerékpárként tudod használni közúton, amihez meg jogosítvány kell. Én úgy tudom, hogy a jelenlegi szabályok szerint az elektromos rollerrel közlekedő gyalogosnak számít, tehát járdán, sétálóutcában, parkok sétaútjain, kerékpárúton, magánterületen használható. Aztán ha valaki jobban tudja, majd korrigál.
2/2 Alex Fly válasza:
A roller nem jármű; akár elektromos, akár nem. Amennyiben mégis közlekedési eszközként akarod definiálni, akkor esetleg némi túlzással megpróbálhatod kerékpárnak tekinteni; ebben az esetben a motorteljesítmény maximum 300 Watt lehet. Persze ebben az esetben a kötelező felszerelésekkel lehet gondod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!