Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az autót, motort használó...

Az autót, motort használó emberek ellen miért érvelnek azzal, hogy azért használják az adott eszközöket, mert "kényelmesek"?

Figyelt kérdés

Ahogy haladunk előre az időben, egyre inkább fontosabb a polgárok kényelme.

A körülöttünk levő technikai eszközök is azért léteznek, azért fejlődnek,hogy jobbá és kényelmesebbé tegyék az életünket

Miért alszunk ágyban?Miért nem alszunk a földön vagy a szalma bála tetején?Talán, csak nem azért, mert az ágy kényelmes?

A tömegközlekedés meg rossz.

-Érvelnek mellette,hogy tudsz olvasni.Nem, nem tudsz olvasni, a MÁV csodálatos hurplis pályáin a fogsorod is vacog.Buszon szintén hasonló problémák vannak, illetve kicsi a hely.

Továbbá a környezet is zajos, sír egy gyerek mögötted, előtted két idős néni hangosan pletykál a papról.

Olvasni, dolgozni nem tudsz.

Egyedül zenét hallgatni lehet, de azt meg autóban/motoron is lehet.

-Olcsóbb.

Igaz, viszont azt a sok időt, amit elvesztegetsz a megállóban ácsorgással, illetve,hogy nem tudsz vele rendes bevásárlást tartani, azt is az árhoz kellene számolni, úgy már nem olcsóbb.

Plusz gyakran késik, sz_r a komfortja, nem működik a klíma vagy a fűtés.

A nagybátyám öntödei munkás volt, gyakran 3-kor kelt és ment biciklivel a szomszéd faluba, mert csak ott volt vasútállomás.Élmény lehetett hulla fáradtan még x kilométert letekerni.

Nem is véletlen, hogy az 50-et sem érte meg.

Ehhez képest, a mai emberek élete mennyivel jobb.

Én például kelek negyed 7-kor vagy fél 7-kor, attól függ milyen kedvem van.Majd elkészülök lesétálok a mélygarázsba és beülök a kis fém dobozomba és elmegyek dolgozni.

Hazafele pedig megállok egy kereskedelmi mulltinál.

2019. márc. 26. 20:08
 1/7 dirtboy ***** válasza:
100%

azok érvelnek ellene akiknek nincs,de ők meg így jártak pont nem izgat a véleményük.

nekem van autó is motor is,imádom hogy rengeteg időt megspórolok vele.

motor meg hobbiból van,élmény motorozni,én inkább erre pazarlom a pénz mint pl cigire,alkoholra,drogra vagy szerencsejátékra.

2019. márc. 26. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezt miért nem azokkal beszéled meg?
2019. márc. 26. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Suliba is autóval járok, kiszámoltam és ugyan annyit költök autóra mint kollega a cigire. bulira meg nőre, báár amikor kiszámoltuk elgondolkodott, mondjuk én is... én 7-kor kelek és már 7:30-kor keresem a parkolót a sulinál. Ez ilyen...
2019. márc. 26. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Valamit félreértesz. Nem az autót, motort használó emberek ellen szokás igy érvelni, hanem a saját eszközválasztasod mellett.

Nekem nincs autóm, mert budapesti, központi helyen lakó, nem családos emberként egyszerűen az idő nagy részében nem tudnám értelmesen használni. Tömegközlekedéssel az autózáshoz képest fele annyi idő alatt, havi 8500 Ft-ból megoldom a munkába járást. Aztán ha jön hétvégén a családtagok látogatása, akkor bizony 25 perc helyett 75 perc az út, ha rossz ütemben indulok. A bevásárlás szerencsére nem gond, egy csomó felesleges dolgot egyszerűen meg sem veszek, hogy ne kelljen annyit cipekedni. A hatos zsugor víz helyett tökéletes a csapvíz is, a 16 gurigás budipapírt meg elég havonta egyszer végighurcolni a hét perces sétán. Meglehetősen ritkán kell így szervízbe járnom és nem jön a biztosítós csekk sem. Cserébe ki kell buszoznom szüleimhez vagy anyósomékhoz kocsiért, ha a Tátrában akarok hétvégézni és nincs kedvem fél 4-kor kelni hozzá. Viszont tuti nem lesz bajom abból, hogy egy fárasztó vértesi túra után leküldök két jó hideg sört és hazasuhanok fél óra alatt vonattal.

2019. márc. 26. 21:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezzel a logikával még a kőkorszakban lennénk, merthát minek fejlődni, így is túl kényelmes már. Egyébként Petőfi gyalog ment el Pestig, ehhez képest nagybátyád már milyen kényelmes ember volt, mert vonattal járt... Szóval érted...
2019. márc. 26. 21:40
 6/7 Alex Fly ***** válasza:
Nem az a gondb hogy "kényelmesek", hanem hogy ennek a kényelemnek az árát másokkal fizettetik meg...
2019. márc. 29. 05:52
 7/7 anonim válasza:
A motorozas szerelem, nem kenyelem. Legtobbunknek elvezeti cikk, mar ha szabad igy fogalmazni. Nyilvan egy auto is lehet az, akar egy Trabant vagy egy SS Camaro, tok mindegy. Tudod...vannak emberek akiknek benzin folyik az ereikben :) Ettol fuggetlenul ertem mire akarsz kilyukadni.
2019. ápr. 3. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!